Ολυμπιακός: Με το βλέμμα στο μέλλον

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Με το βλέμμα στο μέλλον

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Ολυμπιακός: Ύστερα από την τελική βαθμολογική κατάταξη της Τσέλσι, οι Πειραιώτες μπήκαν στον δεύτερο γύρο και θα είναι στους ισχυρούς σε όλους τους προκριματικούς γύρους.

26.05.2021 | 15:36

Στον Ολυμπιακό ήθελαν να κλείσουν την επιτυχημένη χρόνια με ένα ακόμη τρόπαιο. Με την κατάκτηση και του κυπέλλου. Ήθελαν να κάνουν ένα ακόμη νταμπλ. Δεν τους βγήκε. Έχασαν στο τελευταίο λεπτό με γκολ του Τσέχου στράικερ και ο ΠΑΟΚ πήρε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη. «Όμως δεν σβήνεται η μεγάλη αξία του Ολυμπιακού με την απώλεια ενός τροπαίου», λένε στον Ολυμπιακό κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς. Πιστεύουν ακόμη πως τα λάθη που οδήγησαν στην απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδος έχουν ήδη τεθεί προς διόρθωση! Ίσως μάλιστα η ήττα από τον Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης αποδειχθεί ευεργετική για την νέα περίοδο. Στόχος και σκοπός τους είναι η αγορά παικτών από το πάνω πάνω ράφι σε θέσεις κλειδιά. Είναι αλήθεια ότι οι υπεύθυνοι ψάχνουν παίκτες που θα καλύψουν τα άκρα και την κορυφή της επίθεσης. Έναν κεντρικό μπακ. Και έναν στην μεσαία γραμμή.

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Βέβαια σπουδαίο ρόλο θα παίξουν οι παίκτες που είχαν δοθεί δανεικοί και επιστρέφουν στην ομάδα. Όλα αυτά τα εξετάζει ο Πορτογάλος προπονητής ο Πέδρο Μάρτινς, που θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις! Οι παίκτες του Ολυμπιακού βρίσκονται σε καλοκαιρινή άδεια, όπως φυσικά και οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων. Βέβαια οι παίκτες του πρωταθλητή ύστερα από τα ευχάριστα νέα που ήρθαν από την Αγγλία (η Τσέλσι τερμάτισε στην 4η θέση και μετέχει απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ) θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν μια εβδομάδα παραπάνω.

Στους ισχυρούς

Ο Ολυμπιακός ύστερα από την τελική βαθμολογική κατάταξη της Τσέλσι μπήκε στον δεύτερο γύρο και θα είναι στους ισχυρούς σε όλους τους προκριματικούς γύρους, ακόμη και στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί σε όλους τους γύρους οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός να μην είναι από τις ισχυρές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το έργο του θα είναι εύκολο. Στον δεύτερο γύρο μεταξύ των αντιπάλων ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μια από τις ομάδες Ομόνοια, Φερεντσβάρος και Σλόβαν Μπρατισλάβας. Στον τρίτο γύρο υπάρχουν ονόματα ομάδων όπως η Μάλμε, η Κλουζ και η Λέγκια Βαρσοβίας.

Εκείνο που πρέπει να υπογραμμίσω είναι πως ο Ολυμπιακός που έχει στόχο τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και για τους οποίους θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, εάν περάσει στα πλέι-οφ θα έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ την συμμετοχή του στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Exit mobile version