Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ριάλιτι Πάρος: Αναστάτωση στο νησί μετά από καταγγελίες για σεξιστικό περιεχόμενο
ΕΛΛΑΔΑ

Ριάλιτι Πάρος: Αναστάτωση στο νησί μετά από καταγγελίες για σεξιστικό περιεχόμενο

Ριάλιτι Πάρος: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της παραγωγής του

Σε πλήρη αναστάτωση βρίσκεται το νησί της Πάρου, μετά από τα γυρίσματα του ξενόφερτου ριάλιτι «Are you the one?» του MTV. Η δεύτερη σεζόν του γυρίζεται από τον Απρίλιο σε βίλες στον Κάμπο της Πάρου σε απόσταση 400μ. από την Παραλία Φάραγγας, στη θέση Κρωτήρι. Πολλές είναι οι καταγγελίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με τον εξευτελισμό του ανθρώπου. Οι καταγγελίες για το ριάλιτι αυτό είναι πολλές: «οι παίκτες κάνουν σεξ όπου βρούνε, ενώ το περιεχόμενό του είναι εντελώς υποβαθμισμένο και σεξιστικό». Μάλιστα γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της παραγωγής του reality.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας, πέρα από την υποβάθμιση του πολιτιστικού περιβάλλοντος υφίστανται πλείστες παραβάσεις πολεοδομικής φύσεως υγειονομικής φύσεως, κίνδυνος φωτιάς, χρήσης γης ηχορύπανσης και πλείστων άλλων διατάξεων της νομοθεσίας μας. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος Ν. Αγαπηνός στο protothema.gr, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα. Σε αυτό δηλώνει ότι τα γυρίσματα του όχι μόνο υποβαθμίζουν το πολιτιστικό περιβάλλον, αλλά κι ότι συνοδεύονται από παραβάσεις πολεοδομικής και υγειονομικής φύσεως, αλλά και κίνδυνο φωτιάς.

Η ανακοίνωση του Αγαπηνού

«Πρόκειται για ένα τηλεοπτικό προϊόν (reality show) υποβαθμισμένης ποιοτικής απόψεως με έντονο σεξουαλικό περιεχόμενο, που απευθύνεται προφανώς στα κατωτέρα ένστικτα του τηλεοπτικού κοινού στο οποίο συμμετέχουν νεαρά ανύπαντρα άτομα, δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες οι οποίοι συμβιώνουν σε κοινή κατοικία με σκοπό να δημιουργήσουν ερωτικές σχέσεις/

Τα ανωτέρω γυρίσματα εκτυλίσσονται υπό την ανοχή αν όχι υπό την συνδρομή των τοπικών αρχών και για αυτό η δικηγορική μας εταιρεία απαιτεί και ζητεί τη συνδρομή της κεντρικής διοίκησης για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την επιβολή των κυρώσεων σε αυτούς που πιστεύουν ότι η χώρα μας είναι ένα άναρχο τοπίο. Η δικηγορική μας εταιρεία υπέρμαχος της νομιμότητας κατέθεσε ήδη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά όλων των υπαιτίων με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής προκειμένου οι παραβάτες να υποχρεωθούν να παραλείπουν τις ως άνω παράνομες πράξεις.

Ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει

Στελέχη του Δήμου Πάρου, που επικαλείται ο ιστότοπος zougla.gr, μεταφέρουν πως μέχρι στιγμής κανένας κάτοικος δεν έχει εκφράσει παράπονα στον δήμο για το συγκεκριμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Παράλληλα, όπως ανέφεραν τα ίδια στελέχη, εφόσον έχει εκμισθωθεί ιδιωτική περιουσία, ο δήμος δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει και να διακόψει την εν λόγω τηλεοπτική παραγωγή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις