Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρομάν Προτάσεβιτς μηνύματα: Τι είχε στείλει στον φίλο του πριν την πτήση
ΚΟΣΜΟΣ

Ρομάν Προτάσεβιτς μηνύματα: Τι είχε στείλει στον φίλο του πριν την πτήση

Ρομάν Προτάσεβιτς μηνύματα: Οι στιγμές πριν την αναγκαστική προσγείωση

Μια νέα αποκάλυψη έκανε ο Guardian, επικαλούμενος μαρτυρίες επιβατών δίπλα στον δημοσιογράφο. Συγκεκριμένα, περιγράφει τις στιγμές πριν την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου της Ryanair στο Μινσκ, που είχε σκοπό τη σύλληψή του 26χρονου δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς.  «Μην το κάνετε, θα με σκοτώσουν, είμαι μετανάστης» είπε σε μια αεροσυνοδό ο 26χρονος, όταν κατάλαβε πως το αεροσκάφος ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο Μινσκ. Εκείνη του απάντησε: «Πρέπει, δεν έχουμε επιλογή». Στην συνέχεια, συνελήφθη από τις αρχές της Λευκορωσίας μαζί με τη σύντροφό του, Σοφία Σάπεγκα.

Ο Προτάσεβιτς πρέπει να είχε καταλάβει τι συνέβαινε, με βάση τα μηνύματα που είχε στείλει πριν την αναχώρηση της πτήσης από την Αθήνα. Συγκεκριμένα, είχε στείλει σε φίλο του το εξής SMS «Lol (laughing out loud), φαίνεται πως υπηρεσίες ασφαλείας με ακολουθούν στο αεροδρόμιο… Προσπάθησαν μάλιστα να φωτογραφήσουν και τα έγγραφά μου. Δεν είμαι σίγουρος αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ύποπτο…». Άλλοι τέσσερις άνθρωποι κατέβηκαν από το αεροσκάφος στο Μινσκ, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας, ενώ η αποβίβαση και άλλων επιβατών υποδεικνύει, σύμφωνα με την δημοσιογράφο του Russia Today, Μαργκαρίτα Σιμόνιαν, πως η υποψία του Προτάσεβιτς ότι τον ακολουθούσαν ήταν προφανώς σωστή.

Γιατί βρισκόταν στην Ελλάδα

Σημειώνεται πως ο Προτάσεβιτς είχε έρθει στην Ελλάδα για να καλύψει την ομιλία της επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Λευκορωσία, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ακολούθησαν ολιγοήμερες διακοπές, πριν την αναχώρησή του για το Βίλνιους, όπου κατοικεί το τελευταίο διάστημα. Η Τιχανόφσκαγια και ένας συνεργάτης της είχαν, επίσης, επιβιβαστεί στην ίδια πτήση μερικές μέρες νωρίτερα, χωρίς να προκύψει κάποιο θέμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις