Λαφαζάνης για Τσίπρα: Το πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θυμάται το… σκίσιμο των μνημονίων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης για Τσίπρα: Το πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θυμάται το… σκίσιμο των μνημονίων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Λαφαζάνης για Τσίπρα: "Θα σκίσω το μνημόνιο"...

27.05.2021 | 10:14

Ένα από τα κυρίαρχα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ πριν την εκλογική του νίκη το 2015 ήταν ότι θα έσκιζε το μνημόνιο και μάλιστα στα σκαλιά της Βουλής και θα ήταν μέρα μεσημέρι. Ήταν μια δήλωση που είχε επαναλάβει πολλές φορές ο Αλέξης Τσίπρας αλλά κι άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε προεκλογικές συγκεντρώσεις αλλά και σε τηλεοπτικά πάνελ. Σήμερα έξι χρόνια μετά από εκείνη τη φορτισμένη περίοδο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κορυφαίο τότε στέλεχος της του ΣΥΡΙΖΑ και κορυφαίος υπουργός χαρακτηρίζει αυτό το σύνθημα ως μια “δημαγωγική βλακεία που δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα”. Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στην εκπομπή “Μπρα ντε φέρ” ο κ. Λαφαζάνης είπε χαρακτηριστικά:

“Κακώς ο Τσίπρας έκανε αυτή την ρητορική ήταν βλακώδης και επανειλημμένα του το είχα επισημάνει. Είναι άλλο ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια κι άλλο ότι θα τα σκίσω όπως έλεγε και ο Σαμαράς, σε μία μέρα, σε μία νύχτα, σελίδα σελίδα. Αυτά είναι δημαγωγικές βλακείες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν αντιστοιχούν σε πολιτικές δεσμεύσεις. Με τέτοιο τρόπο όταν μιλάς, μόνο βλακείες λες. Εγώ και αντιδρούσα σε αυτά και είχα ένα διαφορετικό λόγο και μια διαφορετική προοπτική. Αλλά τότε εγώ ήμουν το μαύρο πρόβατο των κυρίαρχων κύκλων στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί με θεωρούσαν την πέτρα του σκανδάλου.”

Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα

Ο κ. Λαφαζάνης είναι και σήμερα πιστός στις απόψεις του για αποχώρηση από το ευρώ και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα κάτι που επανέλαβε και στη συνέντευξη του. “Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, είναι ρεαλιστικός στόχος θα έχει θετικά αποτελέσματα για τη χώρα. Μπορεί τα πρώτα χρόνια να είναι δύσκολα αλλά η χώρα θα απογειωθεί. Τώρα θα ήταν άλλη κατάσταση της χώρας αν είχαν υλοποιηθεί αυτά που έλεγα το 2015 για έξοδο της χώρας από το ευρώ και για τις σχέσεις μας με τη Ρωσία”.

Exit mobile version