Λευκορωσία – κυρώσεις: Έντονη αντίδραση από τον επικεφαλής του εθνικού αερομεταφορέα

ΚΟΣΜΟΣ

Λευκορωσία – κυρώσεις: Έντονη αντίδραση από τον επικεφαλής του εθνικού αερομεταφορέα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Λευκορωσία - κυρώσεις: Η ένσταση του επικεφαλής του εθνικού αερομεταφορέα

29.05.2021 | 15:35

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο επικεφαλής του εθνικού αερομεταφορέα της Λευκορωσίας Belavia στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει στην εταιρεία περιορισμούς στον εναέριο χώρο, μετά την αναγκαστική προσγείωση ενός επιβατικού αεροσκάφους στο Μινσκ. Συγκεκριμένα, αρκετοί από τους γείτονες της Λευκορωσίας και άλλα ευρωπαϊκά κράτη απαγόρευσαν τις πτήσεις της Belavia, μετά την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους της Ryanair με προορισμό τη Λιθουανία και τη σύλληψη ενός αντιφρονούντα δημοσιογράφου που επέβαινε σε αυτό.

Η Ευρώπη προέτρεψε στο κλείσιμο του εναέριου χώρου της στην κρατική Belavia και στην απαγόρευση προσγείωσης των αεροσκαφών της στα αεροδρόμια της ΕΕ. Με ανάρτησή του στο Facebook, ο διευθυντής της Belavia Ιγκόρ Τσεργκίνετς έγραψε πως τέτοιου είδους βήματα ισοδυναμούν με κυρώσεις στην αεροπορική εταιρεία, την οποία χαρακτήρισε αθώα. «Είναι προφανές ότι αυτές οι κυβερνήσεις σχεδίασαν όχι μόνο να κλείσουν τις χώρες τους για προσγείωση στα αεροπλάνα μας, αλλά επίσης, με μια ιδιαίτερα φασιστική διαστροφή, κλείνουν τους αεροδιαδρόμους έναν προς έναν.

Μας χλευάζουν», έγραψε ο Τσεργκίνετς. Ο ίδιος “καταδίκασε” τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που επέβαλαν τους περιορισμούς προτού ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας προχωρήσει σε έρευνα του περιστατικού. «Όλα αυτά συμβαίνουν πριν από μια έρευνα για το περιστατικό, για το οποίο ενδεχομένως υπάρχουν κάποιοι ένοχοι, όμως η Belavia δεν βρίσκεται μεταξύ αυτών», συμπλήρωσε ενώ στο τέλος υπογράμμισε ότι: «Τιμωρούν την αθώα Belavia, χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει μια έρευνα. Είναι ποταπό».

Exit mobile version