Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρομάν Προτασέβιτς – Πούτιν: Την παρέμβαση του Ρώσου προέδρου ζητά ο Σολτς
ΚΟΣΜΟΣ

Ρομάν Προτασέβιτς – Πούτιν: Την παρέμβαση του Ρώσου προέδρου ζητά ο Σολτς

Ρομάν Προτασέβιτς - Πούτιν: Να επέμβει ο πρόεδρος της Ρωσίας ζητά ο Σολτς

Ο Όλαφ Σολτς, υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), αιτείται την επέμβαση του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην προσπάθεια της απελευθέρωσης του δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς μετά την επεισοδιακή σύλληψή του από τις αρχές της Λευκορωσίας. και την υποχρεωτική προσγείωση στο Μινσκ του αεροπλάνου της Ryanair στο οποίο επέβαινε.

“Ο Πρόεδρος Πούτιν πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη την επιρροή του στον δικτάτορα της Λευκορωσίας για να επιτευχθεί η άμεση απελευθέρωση του Ρομάν Προτασέβιτς και της συντρόφου του Σοφία Σαπέγκα. Το καθεστώς του Μινσκ πρέπει να απομονωθεί διεθνώς”, δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξή, η οποία δημοσιεύεται στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

 Εν όψει της συνάντησης Πούτιν Λουκασένκο προσθέτει:

“Η προσδοκία μου από το Κρεμλίνο κατά την συνάντηση με τον Λευκορώσο δικτάτορα Αλεξάντερ Λουκασένκο είναι σαφής: Η Μόσχα δεν πρέπει να αγνοήσει αυτήν την τερατώδη πράξη αεροπειρατείας. Ο Λουκασένκο παραβίασε το διεθνές δίκαιο με την αναγκαστική προσγείωση”, τονίζει ο αντικαγκελαριος Όλαφ Σολτς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις