Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνική μαφία εγκλήματα: Τα συμβόλαια θανάτου και οι “μάχες” των δύο φατριών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνική μαφία εγκλήματα: Τα συμβόλαια θανάτου και οι “μάχες” των δύο φατριών

Ελληνική μαφία εγκλήματα: Τα στρατόπεδα, οι φατρίες και οι πρωταγωνιστές της ελληνικής "καμόρα"

Δεν έχει τέλος ο πόλεμος στο οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα, όπως φαίνεται από τις δολοφονίες και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών των δύο φατριών στις οποίες έχει χωριστεί η ελληνική «Καμόρα». Άλλωστε είναι ξεκάθαρο πως η αναφορά Χρυσοχοΐδη για πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και η προειδοποίησή του ότι πρόκειται για πόλεμο που αφορά τη Δημοκρατία και όχι μόνο την Ελληνική Αστυνομία, μόνο τυχαία δεν ήταν.

Το όνομα του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Βάρη το πρωί της Δευτέρας, περιλαμβανόταν στο υπόμνημα-βόμβα με τα 500 ονόματα ποινικών που είχε καταθέσει πρόσφατα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φρόντισε να το υπενθυμίσει στην παρέμβασή του, μετά τις δύο δολοφονίες, του Αλβανού στα Σεπόλια και ένα 24ωρο μετά στη Βάρη, του 39χρονου πυγμάχου.

Ωστόσο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε και την εξής προειδοποίηση: «Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας». «Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές, αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας. Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη, ενωμένη, συντονισμένη».

Τα δύο στρατόπεδα της Ελληνικής Μαφίας

Η ελληνική «Μαφία» είναι σήμερα χωρισμένη σε δύο βασικά στρατόπεδα. Τα τελευταία 4 χρόνια, κάθε δύο μήνες εκτελείται ένα συμβόλαιο θανάτου με στόχους μέλη των δύο στρατοπέδων. Υπάρχουν περίπου 15 φατρίες που μοιράζονται σε 8 υποομάδες. Περίπου 350 είναι τα πρωτοκλασάτα στελέχη και περί τους 250 οι λεγόμενοι «βοηθητικοί».

Κάθε δύο μήνες εκτελείται και ένα συμβόλαιο θανάτου

Ολοι αυτοί έχουν εμπλακεί σε ένα απερίγραπτο ξεκαθάρισμα λογαριασμών με εκτελέσεις μέρα-μεσημέρι, δολοφονίες σε πολυσύχναστους δρόμους, ακόμα και δίπλα από σχολεία. Οι εγκληματικές οργανώσεις χρησιμοποιούν μάλιστα «γραφεία ενοικιάσεως εκτελεστών» που στοιχίζουν πανάκριβα. Είναι ενδεικτικό ότι από το 2009 έως το 2021 (μέσα σε μία 12ετία, δηλαδή) εκτελέστηκαν 45 συμβόλαια θανάτου, ενώ σημειώθηκαν δεκάδες απόπειρες δολοφονίας. Μόνο τα τελευταία 4 χρόνια (2017-2021) είχαμε 22 δολοφονίες και 6 απόπειρες δολοφονίας, εκ των οποίων τα 14 ήταν συμβόλαια θανάτου με καλάσνικοφ. Το τελευταίο πεντάμηνο διαπράχθηκαν 5 δολοφονίες.

Η ελληνική “καμόρα” σε αριθμούς:

– 499 ονόματα + ο 39χρονος πυγμάχος

– Οι “Βόρειοι” και “Νότιοι” της Greek Mafia

– 15 φατρίες – 8 υποομάδες

– 350 “πρωταγωνιστές”- 250 “βοηθητικοί”

– 2009-2021: Σε μία 12ετία εκτελέστηκαν 45 συμβόλαια θανάτου και δεκάδες απόπειρες

– Τα τελευταία 4 χρόνια, 2017-2021: Έγιναν 22 δολοφονίες και έξι απόπειρες – 14 συμβόλαια θανάτου με καλάσνικοφ

– Τους τελευταίους πέντε μήνες: Έγιναν πέντε δολοφονίες.

Στόχος ο έλεγχος της Μυκόνου και η επικράτηση

Στόχος αυτού του κύκλου αίματος είναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., να μειωθούν οι συνδιεκδικητές του πακτωλού της Μυκόνου, να αποδυναμωθούν οι αντίπαλες εγκληματικές οργανώσεις και να οριοθετηθούν περιοχές.

Το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στο οποίο αναφέρθηκε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, γίνεται από τις εγκληματικές οργανώσεις σε φούρνους, βενζινάδικα, εταιρείες καφέ, κάβες, κατασκευαστικές εταιρείες, ξενοδοχεία, ακόμη και φωτοβολταϊκά πάρκα. Για να βρεθεί η άκρη του νήματος, οι Αρχές «ακολουθούν το χρήμα»: Εχει οριστεί ειδικός εισαγγελέας συντονισμού μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών, όπως το ΣΔΟΕ, η Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η Οικονομική Αστυνομία, και άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις