Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να μη σπάνε τα νύχια: Άμεση και φυσική αντιμετώπιση
PLUS

Πώς να μη σπάνε τα νύχια: Άμεση και φυσική αντιμετώπιση

Πώς να μη σπάνε τα νύχια: Απαλλαγείτε με τον πιο φυσικό τρόπο

Το σπάσιμο του νυχιού συχνά έχει επικριθεί από πολλούς σαν την πιο αμελητέα “στραβή’ που μπορεί να μας συμβεί. Η αλήθεια είναι όμως ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να μας συμβούν στη διάρκεια της ημέρας. Αυτό γιατί, το νύχι μπορεί να σπάσει βαθιά και να αναγκαστούμε να το κόψουμε, μένοντας με αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση των πρώτων ημερών, που ό, τι ακουμπά σε εκείνο το σημείο μας ενοχλεί. Δεν λίγοι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν με αδύναμα νύχια που σπάνε εύκολα.

Πέρα από το ίδιο το DNA πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η έλλειψη βιταμινών στον οργανισμό μας όπως για παράδειγμα έλλειψη καλίου, σιδήρου, βιταμινών Α και Β που αποδυναμώνουν τις στιβάδες του νυχιού. Ακόμη η ακτινοβολία UV, οι χαμηλές θερμοκρασίες, δερματίτιδες (ψωρίαση), γήρανση συγκαταλέγονται, επίσης, ανάμεσα στα αίτια. Άλλος παράγοντας είναι η χρόνια “ονυχοφαγία”, κατά την οποία το νύχι αποδυναμώνεται και γίνεται πιο εύθραυστο σε εξωγενείς παράγοντες. Για τον οποιονδήποτε λόγο σπάνε τα νύχια σας έχουμε τις λύσεις για άμεση αντιμετώπιση και ανακούφιση από την δυσάρεστη αίσθηση των πρώτων ημερών.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε όταν σπάνε τα νύχια σας:

Στο πρώτο σπάσιμο

Το σπασμένο νύχι είναι πολύ ενοχλητικό, αφού είναι τραχύ και “πιάνεται” παντού. Μόλις το αντιληφθείτε, καλό θα ήταν να το διορθώσετε αμέσως. Κόψτε τα νύχια σας όσο πιο κοντά γίνεται, ώστε να επαναφέρετε την ομοιομορφία. Αν το σπάσιμο είναι πολύ βαθύ, τυλίξτε το δάχτυλό σας με επίδεσμο για να μη σας ενοχλεί.

Extra trick: Κόψτε ένα μικρό κομμάτι από φίλτρο καφέ ή τσάι και κολλήστε με σκληρυντικό ή κόλλα πάνω στη ρωγμή και αφήστε το να στεγνώσει. Στην συνέχεια περάστε μία στρώση σκληρυντικού και το σπάσιμο θα είναι σαν να μην υπήρχε ποτέ!

Ο ρόλος του νερού

Η υπερβολική ενυδάτωση των νυχιών κάτω από το νερό τα μαλακώνει και προκαλεί ξεφλούδισμα. Αν θέλετε να τα δυναμώσετε, περιορίστε τον χρόνο που περνάτε στο ντους ή στην πισίνα και μην ξεχνάτε να φοράτε γάντια, όταν πλένετε τα πιάτα.

Βάψιμο νυχιών – συχνότητα

Όσο κολακευτικά κι αν είναι τα βαμμένα νύχια, δυστυχώς δε γίνεται να τα έχετε συνέχεια έτσι. Τα άκρα σας χρειάζονται χρόνο να αναπνεύσουν κι αν βρίσκονται συνέχεια κάτω από στρώσεις ημιμόνιμου ή βερνικιού αυτό τα “πνίγει”. Επιτρέψτε στον εαυτό σας μέχρι 3 συνεχόμενες φορές βαψίματος και μετά κάντε ένα διάλειμμα.

Αφαίρεση μανό

Αν το βερνίκι ή το ημιμόνιμό σας αρχίζει να ξεφλουδίζει, μην προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε τρίβοντάς το. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι μαζί με το χρώμα να ξύσετε και τις πάνω στρώσεις του νυχιού. Οπότε, στην πρώτη περίπτωση καλύτερα εμπιστευτείτε ένα nail remover, ενώ στην δεύτερη την ειδικό σας.

Η χρήση της λίμας

Σημαντικό ρόλο στο να μην σπάσουν τα νύχια παίζει ο τρόπος που χρησιμοποιείτε τη λίμα. Προτιμήστε μία πλαστική που δεν είναι τόσο σκληρή, όσο η μεταλλική και λιμάρετε μόνο προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Σε αντίθετη περίπτωση ταλαιπωρείτε τις άκρες και τις θέτετε σε κίνδυνο.

Σπιτικές θεραπείες

Από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις στα αδύναμα νύχια βρίσκεται είναι μία σπιτική θεραπεία. Φτιάξτε το δικό σας μαγικό “φίλτρο” το οποίο θα σας απαλλάξει από το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ένα άδειο βαζάκι βερνικιού, ελαιόλαδο και σκόρδο. Γεμίστε το δοχείο με τα συστατικά, αφήστε το στον ήλιο για 2 μέρες και είναι έτοιμο. Απλώστε το συστηματικά στα νύχια σας για μερικά λεπτά και ξεβγάλτε το με ζεστό νερό. Θα δείτε αμέσως διαφορά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις