Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψυχολόγος Καρολάιν: Την κατηγορούν για ψευδή στοιχεία – Η αποβολή της από συλλόγους
ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχολόγος Καρολάιν: Την κατηγορούν για ψευδή στοιχεία – Η αποβολή της από συλλόγους

Ψυχολόγος Καρολάιν: Οι κατηγορίες για την ψεύτικη ταυτότητα - Οι φήμες ότι είναι γυναικολόγος

Ανάμεσα στις διεξοδικές έρευνες που εκτυλίσσονται γύρω από τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, μια νέα ανησυχία είναι σε εξέλιξη και δεν είναι άλλη από την πραγματική ιδιότητα της φερόμενης ως ψυχολόγου της Καρολάιν. Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε έρευνα που αφορά το παρελθόν της «ψυχολόγου». Στα χέρια των αξιωματικών της αστυνομίας βρίσκεται έγγραφο της της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος» από το 2018 στην οποία φέρεται να ανήκε κατά το παρελθόν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η «Μεγάλη Συνέλευση» της «Μεγάλης Στοάς» είχε αποβάλει την φερόμενη ως ψυχολόγο, καθώς δήλωσε ψευδώς ότι ασκεί το επάγγελμα της ιατρού με ειδικότητα μαιευτήρα-γυναικολόγου.

Σύμφωνα με την αδελφότητα, η ψυχολόγος της Καρολάιν «παρέστησε ψευδώς σε όλους όσους συναναστρεφόταν μέσα στους κόλπους της «Μεγάλης Στοάς» ότι είναι ιατρός με ειδικότητα μαιευτήρα – γυναικολόγου, σπουδάσασα σε Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, το οποίο και κατονομάζει στο αναρτημένο βιογραφικό της και εις το οποίο εμφανίζει εαυτόν ως καθηγήτρια γενετικής του μεταπτυχιακού τμήματός τους. Επίσης, η συγκεκριμένη ψευδώς αναφέρει ότι έλαβε την ιατρική ειδίκευσή της εις το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Επίσης ψευδώς αναφέρει ότι υπηρέτησε σε νοσοκομείο της Χαλκίδος για την εκπλήρωση του αγροτικού της».

Η ψυχολόγος τις τελευταίες ημέρες εμφανίσθηκε σε διάφορα ΜΜΕ αναφερόμενη στις συνεδρίες της με την 20χρονη κοπέλα. Αυτό πολλές αντιδράσεις για τη μη τήρηση του απορρήτου και είχαν ως αποτέλεσμα την επέμβαση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν οτι δεν είναι ψυχολόγος. Έτσι, με επιστολή που της έστειλαν στις 31 Μαΐου, της ζητάνε να προσκομίσει το πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Η επιστολη

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους». «Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος», αναφέρεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση. «Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο», καταλήγει ο ΣΕΨ.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις