Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

10

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρυσοχοΐδης για Γλυκά Νερά: Δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης για Γλυκά Νερά: Δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας

Χρυσοχοΐδης για Γλυκά Νερά: Τι είπε για την αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίττη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στο περιστατικό στα Γλυκά Νερά, διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας αλλά της εγκληματοφοβίας. Συγκεκριμένα είπε: «Αύξηση εγκληματικότητας δεν υπάρχει! Το ξαναλέω! Άκουσα τον κ. Βούτση που είπε για τον covid αλλά παρόλα αυτά έχουμε μειωμένα στοιχεία εγκληματικότητας, ανθρωποκτονίες κλοπές! Καταθέτω τα στοιχεία στη Βουλή! Στο πεντάμηνο του 21’ σε σχέση με 20’ υπάρχει μείωση 10-40%», είπε και πρόσθεσε: «Η βαρβαρότητα Γλυκά Νερά και ο κύκλος αίματος των μπράβων! Σπάνιο και ανήκουστο για τα ήθη μας! στραγγάλισαν μάνα μπροστά μωρό της μας που μας εξοργίζει αλλά είναι μοναδικό φαινόμενο όσο και να φοβίζει! Τους δράστες τους αναζητά η αστυνομία! Το έγκλημα λοιπόν ενώ είναι πηγή σε αίσθημα ανησυχίας δεν μεταφράζεται σε αύξηση εγκληματικότητας.

Οι μπράβοι περιοδικά λύνουν τις διαφορές τους! Το 18 είχαμε 7 αλληλοεκτελέσεις μπράβων! Να σταματήσουμε τη κλιμάκωση που είναι επικίνδυνη! Είναι ξεκαθάρισμα! Με τα Γλυκά Νερά και τους μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα αλλά η εγκληματοφοβία και το αίσθημα ανασφάλειας! Δεν το υποτιμώ αλλά είναι άλλο πράγμα! Υπάρχει σύγχυση εγκληματοφοβίας και εγκληματικότητας! Η εγκληματικότητα μειώνεται δεν αυξάνεται!» σημείωσε ενώ συνέχισε λέγοντας: «Η εγκληματικότητα μειώνεται από 10% ως 40%. Αυξάνεται μόνο σε παραχαράξεις και πλαστά χαρτονομίσματα. Αυτή είναι η κατάσταση». « Το πιο επικίνδυνο είναι το οργανωμένο έγκλημα! Δεν είναι συμμορίες μπράβων, παίρνει τα χαρακτηριστικά οργάνωσης με σχεδιασμό και χρήμα. Είναι διεθνές πρόβλημα που ασχολείται ο ΟΗΕ η ΕΕ και η Europol! Μη κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ για θεσμούς τι κίνδυνοι υπάρχουν!

«Μη παριστάνετε τους ανήξερους»

Κυβερνούσατε 5 χρόνια και δεν ξέρω τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια! Δεν έχω δει να κάνετε κάτι! Δεν κάνατε τίποτα για την αστυνομία δεν πήρατε ούτε ένα αυτοκίνητο! Δεν αγοράσατε ούτε ένα γιλέκο και υπήρχαν 16.000 ληγμένα! Μη παριστάνετε τους ανήξερους. Για να μη φτάσουμε να επηρεάζουν τους θεσμούς αυτά τα φαινόμενα πρέπει να πάρουμε μέτρα. Γι’ αυτό πήγα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου! Χρειάζεται εκσυγχρονισμός υπηρεσιών και συνεργασία στο κράτος. Η αστυνομία έχει αναδιοργανώσει τα σχέδιά της. Δεν κοιτάμε ως θεατές τις δολοφονίες ανασυντάσσουμε δυνάμεις με έρευνες συλλήψεις και προσαγωγές».

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως όλα τα κόμματα στο κοινοβούλιο αντιλαμβάνονται πλέον την ανάγκη της αστυνόμευσης και της ικανοποίησης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και δήλωσε ανοιχτός στη συναίνεση. «Αυτή η συζήτηση για ασφάλεια και προστασίας πολιτών χωρίς αστερίσκους είναι βήμα μπροστά για δημοκρατία! Πριν 2-3 χρόνια δεν ήταν κοινός τόπος! Είναι κατάκτηση ότι το κοινοβούλιο ομονοεί για την ανάγκη της ασφάλειας! Ανησυχεί λοιπόν μέρος της αίθουσας αυτής για την άνοδο της εγκληματικότητας, επίσης υπάρχει σύγχυση, συνδέεται το αίσθημα ανασφάλειας με τη φερόμενη άνοδο εγκληματικότητας». Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις πρόσθεσε πως κάθε μήνα γίνονται 700 (23 τη μέρα). «Στις 100 εργατοώρες της αστυνομίας με 700 συναθροίσεις, μόνο οι 4,6 αφιερώνονται σε αυτές. Οι 67,4 ώρες αφιερώνονται στην αστυνόμευση και το έγκλημα», εξήγησε σημειώνοντας πως ο πολιτικός ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ πως η αστυνομία αφιερώνει πολύ χρόνο στις συγκεντρώσεις δεν μπορεί να τεκμηριωθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις