Δολοφονία Κορφιάτη – Ζάκυνθος: Αναζητείται γόνος πασίγνωστης εφοπλιστικής οικογένειας

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Κορφιάτη – Ζάκυνθος: Αναζητείται γόνος πασίγνωστης εφοπλιστικής οικογένειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Δολοφονία Κορφιάτη - Ζάκυνθος: Η γυναίκα 'τσιλιαδόρος'

09.06.2021 | 18:08

Γόνος μιας από τις μεγαλύτερες εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας εμπλέκεται και αναζητείται με ένταλμα για απλή συνέργεια στην εξιχνιασθείσα υπόθεση της δολοφονίας, πέρσι το καλοκαίρι της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο και τον σοβαρό τραυματισμό του ιδίου, ο οποίος εν τέλει δολοφονήθηκε πριν από λίγους μήνες στο κέντρο του νησιού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά δέκα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν ήδη στις εισαγγελικές Αρχές, οι επτά εξ’ αυτών. Ως ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης, κατηγορείται απότακτος αστυνομικός, ο οποίος έχει φυλακιστεί για την ληστεία με «λεία» μαμούθ, ύψους 500.000 ευρώ με θύμα τον τότε Δήμαρχο Ζακύνθου. Κάποιες πληροφορίες, που θεώρησε η πλευρά του ηθικού αυτουργού ότι έδωσε στην Αστυνομία ο Ντίμης Κορφιάτης και οδήγησαν στην εξιχνίαση της ληστείας,  ήταν και η αιτία, κατά την Αστυνομία,  που οργανώθηκε η δολοφονική επίθεση, η οποία  κατέληξε στον θάνατο της συζύγου και μητέρας του παιδιού του επιχειρηματία.

Όταν η επίθεση εκδηλώθηκε, στις 9 Ιουνίου 2020, στόχος ήταν ουσιαστικά ο επιχειρηματίας ο οποίος οδηγούσε τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ως συνοδηγός η σύζυγός του. Σημειώνεται ότι δεν κατέστη, ακόμη,  δυνατό να συσχετιστεί η πρόσφατη τέλεση της ανθρωποκτονίας με θύμα τον Ντίμη Κορφιάτη με την προηγούμενη ενέργεια και η έρευνα για την εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης συνεχίζεται. Ως προς την υπόθεση,  όπως προαναφέρθηκε, εμπλέκονται συνολικά 10 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι έξι, ένας παρουσιάστηκε οικειοθελώς, ένας είναι έγκλειστος των φυλακών και δύο αναζητούνται.

Η γυναίκα ‘τσιλιαδόρος’

Σε ό,τι αφορά τους τελευταίους, πρόκειται για   μία γυναίκα,  που παρακολουθούσε τα θύματα και ενημέρωνε τους συνεργούς της και ο 44χρονος Μ.Λ. γόνος μίας από τις μεγαλύτερες οικογένειες εφοπλιστών της χώρας, που παραχώρησε στον σωματοφύλακά του, χωρίς να έχει προκύψει αν γνώριζε τους βαθύτερους σκοπούς,  το σκάφος του για να μεταβεί στην Ζάκυνθο και να φέρει σε πέρας την σχεδιαζόμενη δολοφονική επίθεση.  Ο  ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της συζύγου του Κορφιάτη και της απόπειρας σε βάρος του, είναι, λοιπόν,  απότακτος αστυνομικός που εκείνο τον καιρό ήταν έγκλειστος των φυλακών για την ληστεία σε βάρος του Δημάρχου του νησιού, υπόθεση για την οποία φέρεται να είχε παράσχει σημαντικές πληροφορίες ο Κορφιάτης. Ο συγκεκριμένος αποφυλακίστηκε  λίγο καιρό πριν την πρόσφατη δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη.

Εμπλεκόμενος, είναι ένας ακόμη απότακτος αστυνομικός, για υποθέσεις ναρκωτικών, στο οποίο ανήκε η αποθήκη ξυλείας που έκρυψαν το σκάφος του εφοπλιστή και αυτός είναι έγκλειστος των φυλακών σήμερα. Ουσιαστικά, όπως προκύπτει, η υπόθεση εξιχνιάστηκε με την εμφάνιση ενός αυτόπτη μάρτυρα που έδωσε την κατάθεσή του ενόρκως και επιβεβαίωσε όσα είχε υποστηρίξει ο Κορφιάτης αφού είδε τους δράστες χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Επίσης, υπήρξε μαρτυρία για τους φυσικούς αυτουργούς που αμέσως μετά την δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη και την αποτυχημένη δολοφονία σε βάρος του, συνομιλούσαν μεταξύ τους, οι δράστες, για το πώς θα εξηγούσαν στον εντολέα τους, δηλαδή στον απότακτο αστυνομικό που ανέφεραν ονομαστικά ότι σκότωσαν τη σύζυγο και επέζησε ο αρχικός στόχος!

Η επίσημη παρουσίαση

Σε  επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης προχώρησε η Αστυνομία με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, υπαστυνόμου Α, Απόστολου Σκρέκα: «Μεσημβρινές ώρες της 09-06-2020 στη Ζάκυνθο, δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, πυροβόλησαν επανειλημμένα σε βάρος 53χρονου ημεδαπού και 37χρονης ημεδαπής, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, οδηγούμενη από τον πρώτο. Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της συνοδηγού και ο σοβαρός τραυματισμός του οδηγού, ενώ οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τη συνολική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, όπως σχηματίσθηκε σταδιακά σε χρονικό διάστημα ενός έτους, προέκυψαν με χρονολογική σειρά τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια του εγκλήματος, αλλά και μετά από αυτό, καθώς και η εμπλοκή καθενός από τους δράστες. Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 04/05-06-2020, δύο από τους συλληφθέντες (38 & 36 ετών αντίστοιχα), κανόνισαν και πραγματοποίησαν τη μεταφορά του φουσκωτού σκάφους ιδιοκτησίας 44χρονου κατηγορουμένου – μη συλληφθέντα, από την Αθήνα στην Ηλεία. Εκεί το σκάφος, παρελήφθη από 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης) και με τη βοήθεια 50χρονου συλληφθέντα, το απέκρυψε σε αποθήκη ξυλείας ιδιοκτησίας του τελευταίου, όπου και παρέμεινε κρυμμένο έως και την 08-06-2020.

Σε αποθήκη – ξυλουργείο

Βραδινές ώρες της 08-06-2020, οι συλληφθέντες (38 & 39 ετών), μετέβησαν από την Αθήνα στην Ηλεία, όπου σε αποθήκη-ξυλουργείο συναντήθηκαν με τον 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης) και τον 60χρονο συλληφθέντα, ιδιοκτήτη της αποθήκης. Στη συνέχεια, οικείο πρόσωπο του 60χρονου μετέφερε το σκάφος με φορτηγό όχημα, από την αποθήκη σε λιμάνι μικρών σκαφών, σε παράκτια περιοχή της Ηλείας. Την ίδια μέρα (08-06-2020), οι συλληφθέντες 38 και 39 ετών, έθεσαν εν πλω το σκάφος και μετέβησαν στη Ζάκυνθο. Κατά την άφιξή τους, τους ανέμεναν οι συλληφθέντες 35 & 36 ετών και η μη συλληφθείσα 27 ετών, με τους οποίους ενώθηκαν σε ομάδα και αναζήτησαν το 53χρονο θύμα.

Αμέσως μετά την τέλεση του εγκλήματος την 09-06-2020, οι 38χρονος και 39χρονος συλληφθέντες, με τη βοήθεια συνεργών τους, εγκατέλειψαν σε άγνωστο σημείο τη μοτοσικλέτα, επιβιβάσθηκαν στο ίδιο φουσκωτό σκάφος και διέφυγαν από τη Ζάκυνθο. Την επόμενη μέρα (10-06-2020), ο 35χρονος συλληφθείς μετέβη σε λιμάνι της Ζακύνθου, όπου με διάφορα καθαριστικά είδη, καθάρισε το σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε σε λιμάνι της Ζακύνθου την 11-06-2020 και κατασχέθηκε».

Exit mobile version