Πιλότος Γλυκά Νερά: Την Τρίτη η απολογία του – “Υποτιμούσε την οικογένειά μου”

ΕΛΛΑΔΑ

Πιλότος Γλυκά Νερά: Την Τρίτη η απολογία του – “Υποτιμούσε την οικογένειά μου”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πιλότος Γλυκά Νερά: Πήρε προθεσμία για την Τρίτη ο συζυγοκτόνος

18.06.2021 | 18:08

Μετά την ομολογία του 32χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, οι αρχές αναζητούν τους λόγους που οδήγησαν τον πιλότο στο αποτρόπαιο έγκλημα, που σόκαρε την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και βάσει των όσων κατέθεσε χθες στις Αρχές ο 32χρονος, το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του και πολύ συχνά ξεσπούσαν καβγάδες ανάμεσά τους, όπως ο μοιραίος τσακωμός της 11ης Μαΐου, όταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δολοφόνησε την 20χρονη Καρολάιν.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του την Πέμπτη στη Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προσπάθησε να ρίξει στη σύζυγό του το βάρος για τους τσακωμούς και τους καβγάδες που είχαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ότι η 20χρονη κοπέλα είχε ψυχολογικές διακυμάνσεις στη συμπεριφορά της, πως προέβαινε και σε υποτιμητικά σχόλια για την οικογένειά του για την προσωπική και οικονομική προσφορά προς εκείνους, δυσανάλογη από αυτή που προσέφεραν οι δικοί της γονείς.

Πιλότος Γλυκά Νερά: Την είχε αποκόψει από το φιλικό της περιβάλλον

Τα προβλήματα και τις κακές σχέσεις που είχε το ζευγάρι το τελευταίο διάστημα είχε επιβεβαιώσει και η γυναίκα στην οποία είχαν απευθυνθεί για ψυχολογική βοήθεια και στην οποία η άτυχη Καρολάιν φαίνεται να είχε εκμυστηρευτεί τις εντάσεις ανάμεσα σε εκείνη και τον 32χρονο σύζυγό της. Πληροφορίες από την έρευνα, πάντως, αναφέρουν πως οι εκδηλώσεις ζήλιας, οι προσπάθειες χειραγώγησης και κυριαρχικής συμπεριφοράς προέρχονταν από την πλευρά του 32χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και όχι από την 20χρονη Καρολάιν. Μάλιστα, λέγεται πως εκείνος δεν επέτρεπε στην 20χρονη να έχει προσωπικό χρόνο και προσπαθούσε να την αποκόψει από το φιλικό της περιβάλλον.

Γλυκά Νερά: Η ομολογία του 32χρονου: «Αποφάσισα να τα σκηνοθετήσω όλα»

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φέρεται να υποστήριξε στην ομολογία του πως δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του «εν βρασμώ ψυχής». Χαρακτηριστικά φαίνεται να είπε: «Δεν άντεχα άλλο τους καβγάδες. Είχε εμμονές ζήλιας. Είχαμε έναν ακόμη έντονο καυγά από νωρίς εκείνο το απόγευμα. Όταν πήγα στη σοφίτα, μου είπε να φύγω από το δωμάτιο και το σπίτι. Με έσπρωξε και μετά άφησε απότομα και με δύναμη το παιδί στην κούνια. Εκείνο άρχιζε να κλαίει. Εκνευρίστηκα, της επιτέθηκα και πίεσα το πρόσωπό της πάνω στο μαξιλάρι ή το στρώμα.

Δεν ξέρω πόση ώρα. Δεν είχα συνεργό. Όταν συνειδητοποίησα ότι είναι νεκρή, άρχισα να σκέφτομαι το μωρό και δεν ήξερα τι να κάνω. Αποφάσισα να το καλύψω και τα σκηνοθέτησα όλα. Εγώ την έδεσα πισθάγκωνα και έβαλα την μπλούζα στο λαιμό της και κοντά στο στόμα». Μάλιστα, ο 33χρονος είπε ότι σκότωσε τον σκύλο στο πλαίσιο της σκηνοθεσίας και του σεναρίου της εισβολής και της ληστείας.

Πιλότος Γλυκά Νερά: Πώς τον «έσπασαν» οι αστυνομικοί

Το βασικό στοιχείο που προκάλεσε την ομολογία του, σύμφωνα με αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ήταν η περιστροφή των γεγονότων γύρω από το 11 μηνών παιδί τους και την σχέση του με την Καρολάιν, σε κάθε γύρο ερωτήσεων για κάθε εύρημα (τα στοιχεία από το βιομετρικό ρολόι, τα sms, τις κάμερες κλπ.). Βασικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι του έδειξαν ότι είχαν πλέον στη διάθεσή τους τα sms που είχε ανταλλάξει με την Καρολάιν εκείνο το τραγικό βράδυ. Μηνύματα το ύφος και η ουσία των οποίων, οδηγούσε στο συμπέρασμα της έντονης προστριβής ανάμεσά τους, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 11ης Μαΐου. Στις 21:00 χθες το βράδυ υπέγραψε την ομολογία του. Μετά την υπογραφή της ομολογίας του και αφού είχε ολοκληρώσει την απολογία του, είχε επαφή με δυο ψυχολόγους της αστυνομίας.

Ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά

Πιλότος Γλυκά Νερά: Την Τρίτη η απολογία του

Ο 33χρονος, δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ στη συνέχεια πέρασε το κατώφλι του 12ου τακτικού ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε αναβολή για την Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Αμέσως μετά, ο δολοφόνος μεταφέρθηκε ξανά στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατείται. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος δεν είπε λέξη στους δημοσιογράφους. Κατά τη μεταφορά του στα δικαστήρια, δεκάδες πολίτες βγήκαν ακόμη και στα παράθυρα της Ευελπίδων για να δουν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, δείγμα του ενδιαφέροντος αλλά και του αποτροπιασμού της κοινής γνώμης για το στυγερό έγκλημα. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επιπλέον, ο πιλότος κατηγορείται για δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία και την ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση στις Αρχές.

Γλυκά Νερά: Οργή στο twitter

Από το πρωί της Πέμπτης που μαθεύτηκε ότι 33χρονος πιλότος οδηγήθηκε ξανά στη ΓΑΔΑ για συμπληρωματική κατάθεση έκανε την εμφάνισή του στο Twitter το hashtag #Γλυκα_Νερα. Μέσα σε λίγες ώρες έγινε πρώτο τρεντ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αργά το βράδυ της Πέμπτης, με την ομολογία του δράστη, εμφανίστηκαν τα hashtag, #Justice_for_Caroline (με πάνω από 6.000 σχόλια) και #Καρολαιν (με 12.000 σχόλια). Οι χρήστες του Twitter σχολιάζουν μεταξύ άλλων το θέατρο που έπαιζε επί 37 ημέρες ο πιλότος, αλλά και το γεγονός ότι το πρωί ο δολοφόνος αγκάλιαζε τη μητέρα της Καρολάιν και το βράδυ ομολόγησε ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα.

Την ίδια στιγμή, σε ένα άλλο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Instagram, οι χρήστες εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στο προσωπικό προφίλ του πιλότου, ειδικότερα στα σχόλια των φωτογραφιών του με την Κάρολάιν. Η οργή του κόσμου δεν κρύβεται, με τις κατάρες και τις ύβρεις να είναι εκατοντάδες.

https://twitter.com/El_conejorabbit/status/1405610000479834117?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1405610000479834117%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fellada%2Fglyka-nera-orgi-sto-twitter-gia-tin-dolofonia-tis-karolain-apo-ton-syzygo-tis%2F3308280%2F

Exit mobile version