Πολύ αποκαλυπτική για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο οικογένειες, της Καρολάιν και του Μπάμπη, ήταν η κ. Χαρίκλεια Θεοδώρου από την Αλόννησο, η οποία είναι πολύ κοντά με τη μητέρα του θύματος Σουζάνα και μίλησε σήμερα στην εκπομπή ΣΚ Παρέα στον ΣΚΑΪ. «Η Σουζάνα είναι παρα πολύ θυμωμένη. Είναι γεμάτη θυμό και πολλά γιατί. Δεν μπορεί να το διαχειριστεί, είναι σαν να είναι μέσα σε έναν εφιάλτη, Πάνω στον Μπάμπη είχε εναποθέσει όλες τις ελπίδες της, τον έβλεπε σαν συνέχεια της κόρης της. Δεν είχε ιδέα, δεν της είχαν μπει ποτέ υποψίες για τον Μπάμπη. Αλλωστε ήταν τόσο ευτυχισμένη για τα παιδιά, όλο ελεγε μη μας τυχει κανενα κακό τόσο ευτυχισμένα που είναι!»
Οπως εξήγησε η κ. Θεοδώρου η κ. Σουζάνα είχε τεράστια αδυναμία στην Καρολάιν: «Προφανώς γι αυτό η Καρολάιν δεν ήθελε να τη στενοχωρεσει τη μαμά της, ήταν τόσο υπερήφανη για τον γάμο τους, για τον γαμπρό της, για τα ταξίδια που έκανε το παιδί της. Νομίζω πως η Καρολάιν δεν ήθελε να της χαλάσει την εικόνα». Η οικογενειακή φίλη ερωτήθηκε στη συνέχεια τι άνθρωπος είναι ο Μπάμπης: «Σε σας έχει φανεί ψυχρός, αλλά έτσι ηταν και σαν άνθρωπος. Ηταν πάντα χαμογελαστός , δεν θύμωνε, δεν εκδήλωνε έντονα συναισθήματα, ούτε χαρά, ούτε λύπη, δεν έβριζε. Ηταν τόσο ερωτευμενος, ερχόταν στο νησί για μια ώρα για να της φερει ανθοδέσμη».
Η στιγμή που τον πλησίασαν οι αστυνομικοί
Οταν οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο τρισάγιο για να πάρουν μαζί τους τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η κ. Θεοδώρου ήταν ακριβώς μπροστά: «Οταν πλησίασε ο πρώτος αστυνομικός, κάτι με παραξένεψε. Τον επιασε από τον λαιμό κι εκείνος έκανε πίσω, προσπαθουσε να του πιασει το χερι και ο Μπάμπης το τράβαγε, πήγε να βγάλει το κινητό του αλλά ο αστυνομικός του είπε να το αφήσει γιατι έχει γίνει κάτι σοβαρό. Μην κανεις κίνηση, άσε το κινητο, του είπε ο αστυνομικός και ο Μπάμπης απάντησε ότι θέλει να πάει στο τρισάγιο. Οχι αυτό είναι πιο σημαντικο, του απάντησε ο αστυνομικός. Τότε ο δεύτερος αστυνομικός του ειπε ότι συνελήφθη κάποιος και έπρεπε να τον αναγνωρίσει. Και τότε πήγαν να του πιασουν τα χερια σαν να τον συλλαμβάνουν. Ωχ ωχ παιρνουν το παιδί, παίρνουν τον Μπάμπη, λέω εγω».
Ερωτηθείσα για την οικογένεια του πιλότου αποκάλυψε: «Ο αδερφός του ειναι σε σοκ, δεν μπορει να το πιστέψει, ειναι ακόμα εδώ στην Αλόννησο. Αν ξέρατε τους γονεις… Είναι άγιοι, μορφωμένοι, δεν ξερω πώς θα το διαχειριστουν. Ολα για τα παιδιά τους για τον Μπαμπη και τον Φωτη». Τέλος μίλησε και για την περίοδο που η Καρολάιν ήταν μαθήτρια και πώς γινόταν να
έχει δεσμό με κάποιον αρκετά μεγαλύτερο. «Δεν ήταν 14, ήταν στην πρώτη-δευτέρα Λυκείου, ντυνόταν, μακιγιαριζόταν, έδειχνε μεγάλη, είχε την αυτοπεποιθηση της γυναικάρας».
Γλυκά Νερά: Την σκότωσε την ώρα που κοιμόταν – Σοκάρουν τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης
Την ώρα που η Καρολάιν κοιμόταν φέρεται ότι ο κατηγορούμενος πιλότος τη σκότωσε, ενώ ο θάνατος της δεν ήταν ακαριαίος αλλά αγωνιώδης. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του πιλότου, ο οποίος ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος . Τα πολύτιμα συμπεράσματα για την κατάσταση που βρισκόταν η νεαρή κοπέλα αλλά και την ώρα θανάτου της που δεν συνέπιπταν με τις αρχικές καταθέσεις του συζυγοκτόνου εξήχθησαν από την επεξεργασία των δεδομένων που είχαν καταγραφεί στο smartwatch που φορούσε η Καρολάιν.
Ημερολόγιο Καρολάιν: «…σκεφτόμουν να τον αφήσω πριν μείνω έγκυος..»
https://www.youtube.com/watch?v=7sLQHlSrWpg
Ώρα θανάτου 4:11
Από την κατάθεση της ιατροδικαστού προκύπτει ότι αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγησης στα εγκληματολογία εργαστήρια». Και σύμφωνα με την ίδια κατάθεση:
«Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρετε θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3: 58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του.
‘Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες’
Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».
Επιπλέον τα ιατροδικαστική ευρήματα φαίνεται πως δεν είναι συμβατά με τις περιγραφές του πιλότου με βάση όσα ο ίδιος περιέγραφε στις καταθέσεις του ότι είχαν λάβει χώρα στη σκηνή του εγκλήματος . «Τον εξέτασα περί ώρα δύο 11 Μαΐου 2021 δηλαδή 8 ώρες περίπου μετά την 6:08 ώρα. Η επικοινωνία ήταν άριστη δεν έφερε κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας.
Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες. Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλως ελαφρές».
Η κατάθεση της γειτόνισσας και το κλάμα του σκύλου
Στις 17 Ιουνίου η γυναίκα που το σπίτι της βρίσκεται μεσοτοιχία με τη μεζονέτα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά δίνει συμπληρωματική κατάθεση που έρχεται να συμπληρώσει κομμάτια στο παζλ της προανακριτικής δικογραφίας. «Εμένα με πήρε ο ύπνος στον καναπέ του σαλονιού του σπιτιού μου, που βρίσκεται στο ισόγειο. Σαν άνθρωπος κοιμάμαι πολύ ελαφρά. Την 4:20 ώρα άκουσε ένα θόρυβο σαν «γντουπ» και αμέσως μετά έναν ήχο που έβγαλε ο σκύλος της Καρολάιν. Αυτός ο ήχος ήταν στιγμιαίος και κατάλαβα ότι ήταν κλάμα του ζώου και όχι γάβγισμα. Αυτό σας το λέω γιατί αγαπάω πολύ τα ζώα και καταλαβαίνω πότε ένα σκυλί κλαίει. Πάντως γάβγισμα δεν άκουσα καθόλου ούτε πριν ούτε μετά το κλάμα του ζώου. Αν ο σκύλος των παιδιών δίπλα γαβγίζει θα το άκουγα σίγουρα.
Τα βήματα στη σκάλα
Ο σκύλος βέβαια ήταν ήσυχος και δεν ακουγόταν αλλά όπως σας είπα και την προηγούμενη φορά το σπίτι το δικό μου και της Καρολάιν είναι μεσοτοιχία και ακούγονται ήχοι από το ένα σπίτι στο άλλο. Για να σας δώσω να καταλάβετε ότι ακούγονται όλα αν μία γάτα της Καρολάιν νιαουρίσει εγώ την ακούω και μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις έστειλα μήνυμα στην Καρολάιν να μου πει αν όλα ήταν καλά με τα ζωάκια. Για να συνεχίσω όμως αυτό που σας έλεγα μετά το κλάμα του σκύλου το μόνο που άκουσα ήταν κάποια βήματα στην σκάλα.
Απ’ όσο κατάλαβα αυτά τα βήματα ήταν από έναν άνθρωπο και μου φάνηκε σαν να κατέβαινε τη σκάλα. Στην ερώτηση που μου κάνετε σας λέω πως δεν άκουσα καθόλου ούτε φωνές ούτε ουρλιαχτά από το σπίτι των παιδιών εκείνη τη νύχτα. Αν η Καρολάιν φώναζε θα το άκουγα σίγουρα κι αυτό αφού όπως σας είπα άκουγα τα νιαουρίσματα από τις γάτες πόσο μάλλον τη νύχτα που δεν ακούγονται γενικά θόρυβοι, σίγουρα θα άκουγα ουρλιαχτά.