Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να ξεβαφτώ χωρίς ντεμακιγιάζ: 6 εναλλακτικές και αποτελεσματικές λύσεις
PLUS

Πώς να ξεβαφτώ χωρίς ντεμακιγιάζ: 6 εναλλακτικές και αποτελεσματικές λύσεις

Πώς να ξεβαφτώ χωρίς ντεμακιγιάζ: 6 λύσεις για άμεσα αποτελέσματα

Είτε χρησιμοποιούμε υγρά μαντηλάκια είτε ειδικά σαπούνια, σίγουρα έχουμε ξεμείνει πολλές φορές από ντεμακιγιάζ και δεν έχουμε φροντίσει να έχουμε ένα μπακ-απ. Μην ανησυχείς. Υπάρχουν πολλά υλικά στο σπίτι που μπορούν να χρησιμεύσουν σαν ντεμακιγιάζ και μάλιστα να το αντικαταστήσουν ως καλύτεροι και φυσικοί εναλλακτικοί τρόποι. Παρακάτω θα δεις 6 εναλλακτικούς τρόπους για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ από το πρόσωπό σου με υλικά φιλικά προς το δέρμα.

1. Ελαιόλαδο

Είναι ένα προϊόν με πάρα πολλά οφέλη, και για τη διατροφή μας, και για την υγεία μας, αλλά ακόμη και για την ομορφιά μας! Όταν λοιπόν ξεμένεις από προϊόντα ντεμακιγιάζ λίγο ελαιόλαδο από την κουζίνα σου, θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση στο άψε σβήσε…

Θα χρειαστείς:
Ελαιόλαδο
1/3 νερό
Σε ένα άδειο μπουκαλάκι βάλε το ελαιόλαδο και μετά βάλε το νερό. Κούνησε το μπουκαλάκι μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά, και κάνε το ντεμακιγιάζ με ένα βαμβάκι. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμα και στα μάτια, πάντα με απαλές και κυκλικές κινήσεις. Θα αφαιρέσει ακόμα και το πιο αδιάβροχο μακιγιάζ, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει λάμψη και θα τονώσει την επιδερμίδα σου.

2. Με αμυγδαλέλαιο

Όσες κοπέλες δοκίμασαν να κάνουν ντεμακιγιάζ με αμυγδαλέλαιο, δε χρησιμοποίησαν ποτέ ξανά κάποιο άλλο προϊόν. Το αμυγδαλέλαιο θρέφει την επιδερμίδα, και ταυτόχρονα αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ. Είναι πολύ απαλό, και έτσι είναι ιδανικό για χρήση και στα μάτια. Επίσης θρέφει τις βλεφαρίδες και βοηθάει στο να μεγαλώσουν, και να δυναμώσουν. Μπορείς να το περνάς και με μια μπατονέτα στις βλεφαρίδες και στα φρύδια σου!

Θα χρειαστείς
Αμυγδαλέλαιο
Ροδόνερο
Σε ένα μπουκαλάκι βάζεις ίσης ποσότητα αμυγδαλέλαιο και ροδόνερου. Βγαίνει ένα διφασικό μείγμα που πρέπει να ανακινείς καλά πριν χρησιμοποιείς. Με ένα βαμβάκι και με απαλές κινήσεις αφαιρείς εύκολα και αποτελεσματικά το μακιγιάζ σου!

3. Βαζελίνη για ώρα ανάγκης

Εάν έχεις ξεμείνει και δεν έχει κάποιο προϊόν για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου, μην κάνεις το λάθος και το αφήσεις στην επιδερμίδα σου. Θα καταλάβεις το γιατί όταν ξυπνήσεις! Μουτζουρωμένα μάτια, θαμπή επιδερμίδα, και η εμφάνιση κάποιου σπυριού είναι κάποιες από τις δυσάρεστες συνέπειες. Αντιθέτως για μια φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα, λίγη βαζελίνη θα σε σώσει!
Προσοχή όμως να μην τη χρησιμοποιείς συχνά, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, καθώς δεν ενδείκνυται για συχνή χρήση. Στα μάτια να χρησιμοποιείται με προσοχή.

4. Ντεμακιγιάζ με γάλα

Όταν ήσουν μικρή έπινες γάλα για να μεγαλώσεις! Και τώρα που μεγάλωσες όμως, το γάλα μπορεί να σε βγάλει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση, και να σε σώσει από έκτακτες καταστάσεις! Η Κλεοπάτρα λουζόταν με αυτό! Εσύ πολύ απλά θα το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις ντεμακιγιάζ!  Σε ένα φλιτζανάκι βάλε λίγο φρέσκο γάλα και βούτηξε ένα βαμβάκι. Στράγγιξε το καλά, και καθάρισε το πρόσωπο αλλά και τα μάτια σου! Όχι μόνο θα ξεβαφτείς αλλά θα αποκτήσεις απαλό και λείο πρόσωπο!

5. Ντεμακιγιάζ με γιαούρτι

Εάν δεν έχεις γάλα μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία με λίγο γιαούρτι, και να έχεις ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Επίσης το γιαούρτι προσφέρει απαλή απολέπιση στην επιδερμίδα, και καθώς χρησιμοποιείται σαν βασικό συστατικό σε πολλές μάσκες καθαρίζει την επιδερμίδα σε βάθος.

6. Ντεμακιγιάζ με αμύγδαλα και αγγούρι

Άλλος ένα τρόπος για να κάνεις το ντεμακιγιάζ σου, και να χρησιμοποιήσεις τη δημιουργικότητα σου είναι η παρακάτω.

Θα χρειαστείς
Δέκα αμύγδαλα
Ένα αγγούρι
Βράζεις τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζεις. Στη συνέχεια βάζεις το αγγούρι στο μπλέντερ και το πολτοποιείς μέχρι να γίνει υγρό. Έπειτα άλεσε τα αμύγδαλα. Σε ένα βαζάκι βάλε και τα δύο υλικά και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνουν ένα. Πρόσεχε το βαζάκι να κλείνει καλά, για να το διατηρήσεις περισσότερο καιρό. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος, ο οποίος παράλληλα λειτουργεί και σαν μάσκα, ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα.

Δείτε πώς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ φυσικά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις