Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πετράλωνα – βιασμός καθαρίστριας: Ο Παρασκευόπουλος απαντά στη ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετράλωνα – βιασμός καθαρίστριας: Ο Παρασκευόπουλος απαντά στη ΝΔ

Πετράλωνα - βιασμός καθαρίστριας: Ο Νόμος Παρασκευόπουλου έχει λήξει, σημειώνει ο πρώην υπουργός

Σκληρή απάντηση έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, στις «διαρροές» που έγιναν από κύκλους της ΝΔ, ότι ο κατηγορούμενος για τον βιασμό της 50χρονης γυναίκας στα Πετράλωνα είχε αποφυλακιστεί με το «Νόμο Παρασκευόπουλου». «Τα φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας επιμένουν να συκοφαντούν και να λερώνουν τη δημοκρατία, εκμεταλλευόμενα τον πόνο και την ανησυχία για τα θύματα των αποτρόπαιων εγκλημάτων στα Γλυκά Νερά και στα Πετράλωνα. Η αλήθεια όμως, ως συνήθως, τους εκθέτει. Ο Νόμος Παρασκευόπουλου έχει λήξει αμετάκλητα από τις 28/8/2017», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός.

«Οι απολύσεις κρατουμένων πάντοτε γίνονται με τη νομοθεσία που εκάστοτε ισχύει. Στην περίπτωση των Πετραλώνων η σχετική απόλυση έγινε το 2020, επί Νέας Δημοκρατίας. Η ευθύνη της τελευταίας για τη συστηματική διασπορά ψευδών είναι ιστορικά πρωτοφανής».

«Να σαπίσεις στη φυλακή δολοφόνε» – Στον ανακριτή ο φονιάς της Καρολάιν

O 35χρονος που βίασε 7 φορές την άτυχη γυναίκα είναι σεσημασμένος βιαστής, σύμφωνα με πληροφορίες. Η γυναίκα, η οποία εργάζεται ως καθαρίστρια στην πολυκατοικία, απήχθη από τον 35χρονο στο διαμέρισμά του. Εκεί τη βίασε και την ξυλοκόπησε. Η γυναίκα κατάφερε να δραπετεύσει ώρες αργότερα και να αναζητήσει βοήθεια από ενοίκους άλλων διαμερισμάτων. Ο 35χρονος διέφυγε και αναζητείται από την Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σεσημασμένο που αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2020. Ο δράστης του βιασμού της 50χρονης το καλοκαίρι του 2015 είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό 22χρονης φοιτήτριας, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή διατάραξης οικιακής ειρήνης και κακοποίηση ζώων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις