Viral: Εργαζόμενοι στην Κίνα μπαίνουν στα γραφεία μόνο αν χαμογελάσουν

ΚΟΣΜΟΣ

Viral: Εργαζόμενοι στην Κίνα μπαίνουν στα γραφεία μόνο αν χαμογελάσουν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Viral: Ο σκοπός της γνωστής εταιρείας

23.06.2021 | 20:19

Στα γραφεία της κινεζικής θυγατρικής της Canon Information Technology στο Πεκίνο, έχουν τοποθετεί κάμερες με δυνατότητα «AI» οι οποίες αναγνωρίζουν μόνο… χαμόγελα. Οι εργαζόμενοι μπορούν να εισέλθουν στο γραφείο και σε άλλες αίθουσες, μόνο αν κοιτάξουν την κάμερα και της χαμογελάσουν. Σύμφωνα εκπρόσωπο της Canon China, αυτό έγινε ώστε να υπάρχει θετική ατμόσφαιρα στο χώρο εργασίας και για να είναι πιο δημιουργικοί.

«Κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ ντροπαλοί για να χαμογελάσουν, αλλά μόλις το συνηθίσουν, θα διατηρήσουν το χαμόγελό τους και χωρίς αυτό το σύστημα που δημιούργησε μία θετική και ζωντανή ατμόσφαιρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος. Η Canon Information Technology παρουσίασε για πρώτη φορά τις κάμερες «αναγνώρισης χαμόγελου» το 2020 και από τότε συνεχίζεται αυτό το σύστημα, αλλά η τεχνολογία αυτή δεν φαίνεται να έχει τραβήξει μεγάλη προσοχή ώστε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εταιρίες.

Τι πραγματικά ενοχλεί τους μάνατζερ και πρέπει να το αποφύγετε αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε την καριέρα σας;

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα του 2015 δίνει τις απαντήσεις. Το site ευρέσεως εργασίας CareerBuilder και η εταιρεία Harris Poll ρώτησαν 2.175 προϊστάμενους για το τι θεωρούν «κακή συμπεριφορά» από τους συνεργάτες τους και για ποιους λόγους δεν θα τους πρότειναν για προαγωγή ούτε θα τους ανέθεταν σημαντικές εργασίες. Το 62% απάντησε πως η απαισιοδοξία, η αρνητική διάθεση και η ασυνέπεια είναι στην κορυφή των ανεπιθύμητων συμπεριφορών.

Ψηλά, επίσης, τουλάχιστον στις μεγάλες εταιρείες, είναι το piercing και τα τατουάζ. Επίσης κακή εντύπωση κάνουν η υβριστική συμπεριφορά (την ανέφερε το 51% των ερωτηθέντων), το να αποχωρεί κανείς συστηματικά νωρίς (49%), κατάχρηση αναρρωτικών αδειών (49%), κουτσομπολιό στο γραφείο (44%) και χάζεμα στα social media εν ώρα εργασίας (39%). Το 27% δήλωσε πως δεν θα δυσκολευόταν να δώσει προαγωγή σε κάποιον που ντύνεται πολύ casual, το 44% πιστεύει το ίδιο για το προκλητικό ντύσιμο (γόβες στιλέτο, αποκαλυπτικά ρούχα κ.ά.), ενώ το 43% απεχθάνεται τα ασιδέρωτα πουκάμισα.

Ούτε το χτένισμα και το κούρεμα είναι εκτός κριτικής. Ένας στους τέσσερις μάνατζερ που έχουν αρμοδιότητα προσλήψεων δηλώνει πως δεν θα έδινε προαγωγή σε κάποιον με «αντιεπαγγελματικό ή υπερβολικά ξεχωριστό» μαλλί. Αν εξαιρέσουμε τα σκουλαρίκια που είναι ΟΚ, όλες οι άλλες μορφές piercing είναι «κόκκινο πανί» για το 32% των μάνατζερ, όπως και τα τατουάζ για το 30% αυτών.

Το 24% δεν βλέπει με καλό μάτι τα γένια ή το μουστάκι. Το 15% σχηματίζει κακή άποψη για τις γυναίκες που βάζουν πολύ μέικ-απ. Και το 21% δεν θέλει να βλέπει μπροστά του όποιον φοράει υπερβολική ποσότητα αρώματος. Όλα τα παραπάνω, καλώς ή κακώς, εκπέμπουν την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν παίρνει στα σοβαρά τη δουλειά του. Όσο καλή και αν είναι η απόδοσή σας, όσο λαμπρά τα αποτελέσματά σας, πάντα η εμφάνισή σας θα σας κόβει πόντους. Ομοίως, η καλή και προσεγμένη εμφάνιση πάντα θα σας δίνει πλεονέκτημα.

Ετικέτες
Exit mobile version