Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δραπέτης σύλληψη: Είχαν πάρει όμηρο τον πεθερό του Δώνη
ΕΛΛΑΔΑ

Δραπέτης σύλληψη: Είχαν πάρει όμηρο τον πεθερό του Δώνη

Δραπέτης σύλληψη: Είχε καταδικαστεί σε 101 χρόνια κάθειρξη, πήρε άδεια το 2019 και δεν επέστρεψε ποτέ.

Αλβανός δραπέτης των φυλακών, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην αιματηρή ληστεία στο σπίτι του προπονητή Γιώργου Δώνη στην Κηφισιά τον Ιούνιο του 2012, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας στην περιοχή του Κορωπίου. Ο συγκεκριμένος κακοποιός για τη σύλληψη του οποίου τότε είχε στηθεί μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις μέσα σε «βροχή» πυροβολισμών, είχε λάβει άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατείτο, καταδικασμένος σε συνολική ποινή κάθειρξης 101 ετών για δεκάδες αδικήματα! Από την άδεια δεν επέστρεψε ποτέ με αποτέλεσμα από το 2019 να έχει κηρυχθεί δραπέτης και να τον αναζητούν παντού οι αστυνομικοί, χωρίς αποτέλεσμα έως τώρα. Βραδινές ώρες, αστυνομικοί ειδικής ομάδας, που έκανε ελέγχους στο Κορωπί, είδαν τον 43χρονο αλλοδαπό, τον θεώρησαν ύποπτο και θέλησαν να προχωρήσουν σε έλεγχο.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Μόλις το κατάλαβε αντέδρασε και τράπηκε σε φυγή. Όμως, σε κοντινή απόσταση κατάφεραν οι πάνοπλοι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που πρόβαλε, όπως είπαν. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι κρότου με γεμιστήρα με 11 φυσίγγια, 2 μαχαίρια και 3 κινητά τηλέφωνα. «Ο 43χρονος», λέει η Αστυνομία, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κρωπίας, όπου διαπιστώθηκε ότι από την 12-10-2019 ήταν δραπέτης Καταστήματος Κράτησης, στο οποίο δεν επέστρεψε μετά από τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί. Στο ανωτέρω Κατάστημα Κράτησης εξέτιε ποινή κάθειρξης μετά από καταδικαστική απόφαση, με την οποία του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 101 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ληστεία από κοινού, αρπαγή από κοινού, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη κλοπή και απάτη από κοινού.

Η οικογένεια Δώνη σε στιγμές τρόμου

Ήταν 29 Ιουνίου 2012, όταν η οικογένεια Δώνη-τα πεθερικά του και τα παιδιά του που βρίσκονταν στο σπίτι- έζησαν στιγμές τρόμου απέναντι στους ένοπλους κακοποιούς και η ημέρα που η περιοχή μετατράπηκε σε Φαρ Ουέστ με βροχή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων Αλβανών.  Όλα ξεκίνησαν εκείνη την ημέρα, όταν δύο κακοποιοί αλβανικής καταγωγής, εισέβαλαν στο σπίτι του προπονητή, εκείνη την περίοδο, του ΠΑΟΚ, Γιώργου Δώνη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, απείλησαν με όπλο και μαχαίρι τα παιδιά του και τους γονείς της συζύγου, άρπαξαν ό, τι πολύτιμο βρήκαν και στην προσπάθεια διαφυγής τους, πήραν όμηρο τον πεθερό του για να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί όσο οι δράστες ήταν μέσα, για τη ληστεία και είχαν φθάσει έξω από το σπίτι.

Έλαβαν θέσεις μάχης

Πήραν τις κατάλληλες θέσεις για να καλέσουν τους ληστές να παραδοθούν αφού ήταν κυκλωμένοι. Αντί γι αυτό, ξεκίνησε η ένοπλη Αστυνομικών με τους ληστές με τους τελευταίους να παίρνουν ως ασπίδα στα πυρά των ενστόλων τον πεθερό του Γιώργου Δώνη! Οι δράστες αφού διέφυγαν προσωρινά από το σπίτι κρατώντας όμηρο τον ηλικιωμένο άντρα, πυροβολούσαν κατά ριπάς εναντίον των αστυνομικών προκειμένου να ξεφύγουν. Από τα πυρά τραυματίστηκαν ένας ληστής και ένας αστυνομικός. Αμέσως στην περιοχή στήθηκε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση, με πληρώματα περιπολικών και άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να είναι με το δάχτυλο στην σκανδάλη, ενώ στο σημείο όπου είχαν κρυφτεί οι δράστες έφτασε και η ΕΚΑΜ, ενώ επιστρατεύτηκε και το ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Συνελήφθησαν με διαφορά ωρών

Μετά από ένα απίστευτο ανθρωποκυνηγητό συνελήφθη αρχικά ο ένας δράστης, 27χρονος Αλβανός, ενώ ο δεύτερος κακοποιός έπεσε στα χέρια των αστυνομικών λίγες ώρες αργότερα. Ο Αλβανός δράστης, ο οποίος ήταν τραυματισμένος, κρυβόταν σε σπίτι στην οδό Θεοτοκοπούλου, το οποίο είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί. Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εισβάλουν στην οικία, ο δράστης πήδηξε από το πίσω μέρος της μάντρας και έπεσε στα χέρια άλλων αστυνομικών, που είχαν περικυκλώσει το σπίτι. Ο ληστής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ ο συνεργός του στην Ασφάλεια. Σημειωνόταν, τότε ότι ήταν η τρίτη φορά που το σπίτι του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και μετέπειτα προπονητή του, που γινόταν στόχος ληστών τους τελευταίους έξι μήνες, εκείνης της χρονιάς.

ΔΙΑΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις