Με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση της επιμέλειας της 11μηνών Λυδίας, κόρης της Καρολάιν Κράουτς και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που δολοφόνησε τη σύζυγό του και μητέρα του μωρού μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Στο ζήτημα αναφέρθηκε μιλώντας στο Open TV, ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Αγαπηνός. «Θα υπάρξουν αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων οι οποίες κρίνω στο παρόν χρονικό σημείο θα αποφανθούν για την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πατέρα. Έτσι, δεν θα τίθεται θέμα καμίας ευνοϊκής μεταχείρισης, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει γονεϊκά καθήκοντα. Υπό τις συνθήκες αυτές θεωρώ δεδομένο με βάση αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και την ομολογία του δράστη και τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος ότι η γονική μέριμνα θα αφαιρεθεί από τον πατέρα και κάθε μορφής επικοινωνία ανάμεσα στο παιδί και στον πατέρα», είπε ο κ. Αγαπηνός.
Απαντώντας στο ερώτημα αν ο δράστης θα μπορούσε να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού είπε: «Το δικαιακό μας σύστημα επιτρέπει να διεκδικήσεις ό,τι θέλεις. Οι πιθανότητες μίας τέτοιας δικαίωσης είναι μηδενικές. Το λέω αυτό γιατί θα υπάρχει μία περίοδος αρκετών ετών που δεν θα έχει το δικαίωμα καν να δει το παιδί. Μιλάμε για απαγόρευση πλήρως επικοινωνίας. Από εκεί και πέρα όταν το παιδί είναι σε μία ηλικία 15-16 ετών, όπως αντιλαμβάνεστε σε ένα μεγάλο βαθμό, αποφασίζει μόνο του».
“Βόμβα”: «Ο Μπάμπης δεν χάνει τη γονική μέριμνα με το νέο Νόμο»
Τένια Μακρή για Αναγνωστόπουλο: “Στη δίκη θα δείτε μια γοητευτική προσωπικότητα, θα γίνετε κι εσείς followers”
Η πιθανότητα των ελαφρυντικών
Απαντώντας στο ερώτημα για το αν είναι πιθανό να αναγνωριστούν ελαφρυντικά ο κ. Αγαπηνός τόνισε ότι είναι διαφορετικά τα πράγματα μεταξύ του πρωτοβάθμιου και του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. «Ερευνούμε και το πως έχει ζήσει κάποιος μέχρι να τελέσει ένα έγκλημα, τυπικά έχει τις προϋποθέσεις για να του αναγνωριστεί η ελαφρυντική αυτή περίσταση. Έχει λευκό ποινικό μητρώο, έχει τις προϋποθέσεις του νόμου για να του αναγνωριστεί. Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν θα του αναγνωριστεί, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό. Στον δεύτερο βαθμό που γίνεται μία δίκη αποστασιοποιημένη χρονικά και από το ίδιο το γεγονός και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα πράγματα αλλάζουν πολλές φορές».