Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος ελληνισμός: Ένα συμβολικό συνέδριο
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΓΓΛΙΚΑ

Απόδημος ελληνισμός: Ένα συμβολικό συνέδριο

Απόδημος ελληνισμός: Σε μια συμβολική ημερομηνία «1.8.21» θα διεξαχθεί το 1ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων στην Αθήνα.

Έλληνες όλου του κόσμου, από όλες τις ηπείρους, Ευρώπη, Αυστραλία, Αμερική, Ασία, Αφρική, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και αντιπρόσωποι των Εθνικοτοπικών Οργανώσεων θα ανταμώσουν στην Αθήνα για να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821. Ένα όνειρο που ξεκίνησε το 2019, δοκιμάστηκε σε μια επιτυχημένη ημερίδα εργασίας στις 8.8.2020 μέσω τηλεδιάσκεψης, θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα.Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων(ΠΣΕΕΟ), διοργανώνει, όπως είχε ανακοινώσει,  το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο στην Αθήνα, την Κυριακή 1.8.21 και ώρα 10:00 π.μ. μέχρι 19:00.

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια ένωσης, συνεργασίας και κοινής πορείας των Παγκοσμίων Εθνικοτοπικών Οργανώσεων παίρνει σάρκα και οστά και αναμένεται να αποτελέσει έναν πυλώνα εξέλιξης και συσπείρωσης της παγκόσμιας ομογένειας. Αλλά και μια δυνατή γέφυρα επικοινωνίας και αλληλεγγύης με την πατρίδα, που πάντα έχουν στο μυαλό τους και στην καρδιά τους οι απόδημοι. Το ιδρυτικό συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου,με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίαςκαι σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Ανοιχτό για το κοινό

Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό για το κοινό και προϋποθέτει γραπτή αίτηση εγγραφής μέχρι 07 Ιουλίου 2021. Εφόσον τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας και οι τότε ισχύοντες περιορισμοί του ελληνικού κράτους το επιτρέψουν, το Παγκόσμιο Συνέδριο θα λάβει χώρα με υβριδική μορφή, δηλαδή με φυσική παρουσία όσων ατόμων θα επιτρέπονται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και τα υπόλοιπα θα συμμετέχουν διαδικτυακά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις