Περιφέρεια Αττικής: Εξυπηρέτηση των πολιτών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Αττικής: Εξυπηρέτηση των πολιτών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Περιφέρεια Αττικής: Αίτημα στο Υπουργείο Μεταφορών να αρθούν οι περιορισμοί ως προς την πληρότητα των αιθουσών εξέτασης εφόσον προσκομίζεται self test.

25.06.2021 | 17:39

Λύση για τη διευκόλυνση του πλήθους υποψηφίων και νυν οδηγών που βρίσκονται σε αναμονή για θεωρητική εξέταση μετά την πολύμηνη αναστολή των εξετάσεων δίνει η Περιφέρεια Αττικής. Με εντολή του Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, οι θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και οδηγών, μέχρι και τον μήνα Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, δύνανται να διενεργούνται και κατά τις Κυριακές. Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη σχετική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλη Γιαννακόπουλου, σύμφωνα με την οποία ο προγραμματισμός και η διενέργεια των εξετάσεων θα πραγματοποιείται με ευθύνη του Προϊσταμένου της οικείας Διεύθυνσης Μεταφορών, υπό την προϋπόθεση λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την αδιάβλητη και την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων καθώς και όλων των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών συνηγορεί υπέρ τους αιτήματος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για αύξηση της πληρότητας των αιθουσών εξέτασης με υποχρεωτική διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης  (self test) έως και 24 ώρες πριν την εξέταση για τους υποψηφίους και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για τους εξεταστές, με απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 Επανέναρξη θεωρητικών εξετάσεων

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2233/τΒ/29-05-2021) επιτράπηκε η επανέναρξη των θεωρητικών εξετάσεων για όλες τις κατηγορίες, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • πλήρωση έως και 50% της χωρητικότητας των αιθουσών διενέργειας των εξετάσεων
  • τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου
  • υποχρεωτική χρήση μάσκας
  • σταδιακή και ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο των υποψηφίων
  • αερισμός της αίθουσας για τριάντα (30) λεπτά της ώρας μεταξύ διαδοχικών εξετάσεων
  • απολύμανση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των εξαρτημάτων τους.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λακαφώσης Τέμπη: «Το Πανεπιστήμιο της Γάνδης δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση – Φυσικά και είμαι μηχανικός» 25.06.2021 | 17:39
Τέμπη: «Δεν σκοπεύω να αυτοκτονήσω, δέχομαι απειλές» αποκαλύπτει ο Χρήστος Παπαδημητρίου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ 25.06.2021 | 17:39
Βίντεο: Γέμισε καπνούς το μετρό στην Ηλιούπολη – Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για το πρόβλημα στη Γραμμή 2 25.06.2021 | 17:39
Χαλκιδική: Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το μοιραίο τροχαίο- Τι είχε γίνει πριν τη φονική παράσυρση 25.06.2021 | 17:39
Κυβερνητικό πακέτο στήριξης για 10 «ομάδες» πολιτών 25.06.2021 | 17:39
Το Πανεπιστήμιο Γάνδης διαφωνεί με τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την πυρόσφαιρα -Τα έλαια σιλικόνης μπορούν να αναφλεγούν 25.06.2021 | 17:39
Σφοδρή ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα – Πυκνές χιονοπτώσεις, κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας 25.06.2021 | 17:39
Σοκ στη Χαλκίδα: Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης 9χρονη -Θρίλερ με τον ψευδή ισχυρισμό της 22χρονης αδελφής της 25.06.2021 | 17:39
Exit mobile version