Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος ελληνισμός: Απονομή βραβείων
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΓΓΛΙΚΑ

Απόδημος ελληνισμός: Απονομή βραβείων

Απόδημος ελληνιμός: Ο ΕΟΤ προσφέρει στην νικήτρια ομάδα των μαθητών και στους δύο συνοδούς καθηγητές ένα ταξίδι στην Αθήνα.

Η τελετή απονομής βραβείων του 3ου Διαγωνισμού Αρχαίων Ελληνικών της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο με θέμα «Η αρχαία Ελλάδα ως κινητήρια δύναμη νέων οραμάτων: Η Ελληνική Επανάσταση», με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου 2021 στους χώρους της Ελληνικής Πρεσβείας. Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από όλα τα σχολεία της Γερμανίας, στα οποία διδάσκεται το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), που διαχρονικά στηρίζει τον Διαγωνισμό Αρχαίων Ελληνικών της Πρεσβείας, προσφέρει στην νικήτρια ομάδα των μαθητών και στους δύο συνοδούς καθηγητές, ένα ταξίδι στην Αθήνα, στο οποίο περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια, τριήμερη φιλοξενία και δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους. Το Βραβείο φέτος απονέμεται στους μαθητές: Lorenz Guda, Jana Fast, Vassiliki Hatzialexandrou, Max Witzel, της 11ης τάξης του Städtisches Gymnasium του Hennef, οι οποίοι συμμετείχαν με τη ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Philhellenen-Projekt».

Ενίσχυση του ενδιαφέροντος για την αρχαία ελληνική γλώσσα

Η Πρέσβυς κα Μάρα Μαρινάκη επιβράβευσε τους μαθητές και απένειμε σε όλους τους συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό «Ειδικό Έπαινο». Στον χαιρετισμό της επεσήμανε ότι οι μαθητές, μέσα από το νεανικό τους βλέμμα, ανέδειξαν τη σημασία και τον αντίκτυπο των Φιλελλήνων στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ο ανωτέρω Διαγωνισμός στοχεύει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την αρχαία ελληνική γλώσσα. Ο δε 3ος Διαγωνισμός Αρχαίων Ελληνικών τελεί υπό την αιγίδα της «Επιτροπής Ελλάδα 2021».

Η ταινία μικρού μήκους Philhellenen-Projekt

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις