Σήμα κινδύνου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Με δόλωμα την επίκληση -εν αγνοία τους βεβαίως- διάσημων ηθοποιών τραγουδιστών, επιχειρηματιών και προσώπων της Showbiζ με διεθνή απήχηση- διεθνείς σπείρες στήνουν απάτες σε βάρος ανύποπτων πολιτών με δήθεν με «επενδύσεις» σε κρυπτονομίσματα, που θα αποφέρουν «τρελά κέρδη» σε σύντομο χρονικό διάστημα! Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση, καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα περιπτώσεις διεθνούς απάτης που αφορά υποτιθέμενες επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και άλλα επενδυτικά προϊόντα από διάσημα – διεθνούς φήμης πρόσωπα (πολιτικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, επιχειρηματίες κ.λπ.).
Ιδού πως, κατά τα στοιχεία της Δίωξης, προσεγγίζουν οι συμμορίες τους αφελείς, που πιστεύουν ότι αν επενδύσουν λίγα χρήματα θα λάβουν πολλαπλάσια κέρδη σε χρόνο ρεκόρ: «Η απάτη εκδηλώνεται με ανάρτηση ψευδών ειδήσεων, συνοδευόμενων από ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό, φερόμενες μάλιστα να έχουν προέλθει από την ηλεκτρονική έκδοση έγκριτων εφημερίδων και ιστοσελίδων, στις οποίες τα προαναφερόμενα πρόσωπα φέρονται να έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα και άλλα επενδυτικά προϊόντα επιτυγχάνοντας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την αποκόμιση μεγάλου κέρδους. Ακολούθως, οι αναγνώστες προτρέπονται να πράξουν το ίδιο εισάγοντας τα προσωπικά τους δεδομένα στις υποτιθέμενες πλατφόρμες επενδύσεων οι οποίες έχουν ως τελικό σκοπό την οικονομική τους εξαπάτηση». Μετά από όλα αυτά, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προτείνει στους πολίτες – χρήστες του διαδικτύου τα ακόλουθα:
Προσοχή στα άτομα με «αναγνωρισιμότητα»
- Να ελέγχουν την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων για επενδυτικά προγράμματα, ακόμα και όταν προβάλλονται ότι συμμετέχουν άτομα με αναγνωρισιμότητα, καθόσον αυτό στοχεύει να πεισθούν διαδικτυακοί χρήστες για την αληθοφάνεια των προβαλλομένων.
- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα όσον αφορά επενδύσεις με ιδιαίτερα υψηλές και ελκυστικές αποδόσεις.
- Να μην ανοίγουν e-mail s ή διαφημίσεις που προέρχονται από άτομα που δεν γνωρίζουμε ή δεν περιμένουμε.
- Να παραμένουν επιφυλακτικοί όταν τους προσεγγίζουν τηλεφωνικά ή μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου άτομα από επενδυτικές εταιρείες του εξωτερικού και δεν επενδύουμε τα χρήματά μας σε υπηρεσίες χωρίς να είμαστε απολύτως βέβαιοι για την αξιοπιστία τους.
- Να διατηρούν επιφυλάξεις αν η προσφορά φαίνεται υπερβολικά καλή για να είναι αληθινή, καθώς και επιφυλάξεις εάν είναι πραγματική. Σκεφτόμαστε δύο φορές πριν κάνουμε κλικ.