Δεν είναι ακριβώς μυστικό πόση γεύση και αρώματα χαρίζουν στο κρέας τα μπαχαρικά, κι έτσι είναι κρίμα να τα πετάμε στο μπάρμπεκιου μόνο αλατοπιπερωμένα.
Αυτό μας λέει ο βραβευμένος τηλεοπτικός σεφ Steven Raichlen, μέγας γνώστης της σχάρας, τονίζοντας πόσο επωφελείται το κρέας από ένα καλό μείγμα μυρωδικών.
Ο Raichlen έχει καταλήξει με τα χρόνια στη δική του χρυσή αναλογία, ένα μείγμα που χρησιμοποιεί όταν ψήνει στα κάρβουνα παϊδάκια, χοιρινό ή κοτόπουλο. Και είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμος να τη μοιραστεί με τον κόσμο.
Από τι αποτελείται το μείγμα του; Από 1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη, 1/4 της κούπας γλυκιά πάπρικα, 3 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι, 4 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι, 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, 2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη, 2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι σέλινου και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν.
Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ, έχοντας υπόψη ότι θα χρειαστούμε 2-3 κουταλάκια του γλυκού μείγματος ανά μισό κιλό κρέατος.