Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Προγηρία 10χρονη: Θλίψη για τον θάνατο της μικρής Ιρίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Προγηρία 10χρονη: Θλίψη για τον θάνατο της μικρής Ιρίνα

Προγηρία 10χρονη: Οι γιατροί είχαν πει πως κάθε έτος που περνούσε η Ιρότσκα γερνούσε κατά δέκα χρόνια.

Παγκόσμια θλίψη προκάλεσε ο θάνατος της Ιρίνα, ενός 10χρονου κοριτσιού από την Ουκρανία που έπασχε από ένα σπάνιο σύνδρομο πρόωρης γήρανσης. Η Ιρίνα Κίμικ από την Ουκρανία, η οποία έπασχε από προγηρία -ένα σπάνιο σύνδρομο πρόωρης γήρανσης, συγκλόνισε τον κόσμο με την ιστορία της. Η μικρούλα άφησε την τελευταία της πνοή πριν λίγες μέρες στα δέκα της χρόνια καθώς το σώμα της είχε φτάσει πλέον στην ηλικία των 80 ετών.

Όμως η Ιρότσκα, όπως την έλεγαν οι φίλοι της, άφησε πίσω το πλούσιο έργο της αφού ήταν εξαιρετική ζωγράφος και μάλιστα το κοριτσάκι από τη Βινίτσια ήταν η έμπνευση για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη θεραπεία της προγηρίας, με την πώληση δικών της έργων τέχνης.

Ονειρευόταν να επισκεφτεί το Παρίσι εκεί όπου υπήρχαν σχέδια για παρουσίαση των εντυπωσιακών δημιουργιών της, αλλά δυστυχώς δεν είχε άλλο χρόνο. Η έκθεσή της θα γινόταν μετά από το ταξίδι της στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα υποβαλλόταν σε πειραματική θεραπεία. Οι γιατροί είχαν πει πως κάθε έτος που περνούσε η Ιρότσκα γερνούσε κατά δέκα χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις