Πώς να καθαρίσω τα κορδόνια: Κάντε τα πάλι λευκά με 2 πανέξυπνα κόλπα

PLUS

Πώς να καθαρίσω τα κορδόνια: Κάντε τα πάλι λευκά με 2 πανέξυπνα κόλπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Πώς να καθαρίσω τα κορδόνια: Η τεχνική του "φραπέ" που θα σας ξετρελάνει

06.07.2021 | 14:35

Τα αγαπημένα μας sneakers ή πάνινα παπούτσια είναι εστία βρωμιάς και μαυρίλας από τη συχνή χρήση που τους κάνουμε. Στο πλυντήριο βέβαια ακολουθώντας το σωστό τρόπο (σε μαξιλαροθήκη ή ειδικό δίχτυ για να μη χαλάσουν) τα παπούτσια μας γίνονται σαν καινούρια! Πάντα όμως κάτι μένει μισό και αυτό δεν είναι άλλο από τα λευκά κορδόνια μας τα οποία παρά το πλύσιμο στο πλυντήριο εξακολουθούν και είναι βρώμικα. Πώς μπορείτε να τα λευκάνετε και να φαίνονται πάλι σαν φρεσκοαγορασμένα; Δείτε παρακάτω δύο δοκιμασμένους τρόπους να τα επαναφέρετε!

1ος τρόπος

Μια λύση που πολλοί θα αγαπήσουν. Η λεγόμενη τεχνική του “φραπέ” βοηθά και στο πλύσιμο των κορδονιών και στην… εκτόνωση! Πάρτε ένα γυάλινο δοχείο (το κλασικό βαζάκι από το μέλι), γεμίστε το με χλωρίνη, τοποθετήστε στο εσωτερικό τα κορδόνια σας, κλείστε πολύ καλά με το καπάκι και ανακινήστε το με γρήγορες κινήσεις όπως ακριβώς φτιάχνετε τον φραπέ σας! Αφήστε τα για λίγη ώρα μέχρι να απορροφήσουν τη χλωρίνη και ξεπλύνετε στο χέρι.

2ος τρόπος

Σε μια μικρή λεκάνη ή ένα παλιό μπολ πλαστικό βάλτε ισόποσα χυμό από λεμόνι και μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε και επωφεληθείτε γρήγορα από τον αφρό που δημιουργείτε. Με ένα σφουγάρι δηλαδή, περάστε όσο περισσότερο μπορείτε με δύναμη τα κορδόνια και τρίψτε τα καλά. Αφήστε τα (ιδανικά στον ήλιο) για λίγη ώρα και μετά ξεβγάλτε. Τα κορδόνια σας είναι σαν καινούρια!

 

Ετικέτες
Exit mobile version