Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τι να βάλω αντί για αλάτι: 6 υλικά που το αντικαθιστούν
PLUS

Τι να βάλω αντί για αλάτι: 6 υλικά που το αντικαθιστούν

Τι να βάλω αντί για αλάτι: Τα προϊόντα που μας "ξεγελάνε" στη γεύση

Όλοι λατρεύουμε το αλάτι και πάντα έχουμε την απορία πώς απολαμβάνουν το φαγητό τους όσοι το έχουν “κόψει” από τη διατροφή τους; Σε ένα ιδανικό σενάριο, θα θέλαμε να το γευόμαστε αλλά να μην επηρεάζει την υγεία μας. Το αλάτι είναι κόκκινη γραμμή για πολλούς λόγω προβλημάτων υγείας με τους περισσότερους να πρήζονται έπειτα από υπερβολική κατανάλωση. Στη μεσογειακή κουζίνα, όμως, την οποία τιμάμε στη χώρα μας και έχει θρέψει γενιές και γενιές, το ανάλατο φαγητό είναι μεγάλο outsider. Υπάρχει όμως τρόπος να απολαμβάνετε τα φαγητά σας χωρίς αλάτι! Δείτε παρακάτω τι μπορεί να το αντικαταστήσει επάξια!

Λιαστές ντομάτες

Οι λιαστές ντομάτες στο ελαιόλαδο, λόγω της αποξήρανσής τους, έχουν αρκετά πικάντικη και αλμυρή γεύση. Χρησιμοποιήστε τες, άφοβα!

Αλάτι διαίτης

Αυτό το τελευταίο σίγουρα δεν θα το έχετε και πολύ ακουστά! Είναι πιο ακριβό από το κανονικό αλάτι αλλά δεν περιέχει νάτριο και προσφέρει την ίδια γεύση. Επιλέξτε αυτό που σχετίζεται με τα βότανα για τέλεια γεύση.

Η σάλτσα σόγια

Προσοχή όμως! Η σάλτσα σόγιας είναι υψηλή σε νάτριο, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε την με μέτρο. Μερικές σταγόνες είναι αρκετές για να αλλάξει το φαγητό σας.

Το ανθρακούχο νερό

Επιλέξτε ένα ανθρακούχο νερό πλούσιο σε νάτριο. Χρησιμοποιήστε το όταν βράζετε τα λαχανικά σας, θα έχουν αυτή την αλμυρή γεύση και θα διατηρήσουν το αρχικό τους χρώμα

Η μαγιά της μπύρας

Ιδανικό αν φτιάξετε σάλτσες για σαλάτες, για μακαρόνια ή ρύζι. Πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, η μαγιά είναι καλή για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Χρησιμοποιήστε ελάχιστη ποσότητα και θα δείτε τη διαφορά.

Τα καρυκεύματα

Δείτε τα αλλιώς! Χρησιμοποιήστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι κάθε μέρα στα φαγητά σας! Θα δείτε διαφορά στη γεύση και κάνουν καλό στην υγεία μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις