Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

19

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αριστούχοι 2021 – Πανελλήνιες: Οι πρώτοι των πρώτων και τα μυστικά τους
ΕΛΛΑΔΑ

Αριστούχοι 2021 – Πανελλήνιες: Οι πρώτοι των πρώτων και τα μυστικά τους

Αριστούχοι 2021 - Πανελλήνιες: Μετά από μία χρονιά τηλεκπαίδευσης και σκληρού διαβάσματος, ετοιμάζονται για τη φοιτητική ζωή

Νομική, Ιατρική, Πληροφορική, Μουσικές Σπουδές, Διοικητική Επιστήμη, Αστυνομία και άλλες πολύ δημοφιλείς σχολές είναι οι επιλογές των μαθητών που έσπασαν τα ρεκόρ των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων και πλέον κάνουν όνειρα για το μέλλον. Η χρονιά δεν ήταν εύκολη και συνηθισμένη. Πέραν του άγχους για τις εξετάσεις, οι υποψήφιοι έπρεπε να υπερβούν και τον σκόπελο της τηλεκπαίδευσης, λόγω της πανδημίας. Ανάμεσά τους η Σοφία Βάγια, που με μέσο όρο 19,9 πιάνει σίγουρα την πρώτη της επιλογή, που θα είναι η Νομική Αθήνας.

«Να είμαι ειλικρινής, το ήθελα από μικρή», είπε στην ΕΡΤ, εξηγώντας ότι επηρεάστηκε από τη μητέρα της και κατάλαβε τι της ταιριάζει. Όσο για την τηλεκπαίδευση, όπως είπε, «τους πρώτους 2-3 μήνες, κι ενώ όλοι ήταν εκνευρισμένοι, χαιρόμουν, γιατί μπορούσα να ξεκλέβω λίγες περισσότερες ώρες να ξεκουραστώ. Μετά τα Χριστούγεννα, ήταν δύσκολο».

Ο Σωτήρης Αναστασόπουλος είναι ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία

Στην Ηλεία, σύμφωνα με το patrisnews.com, πρώτος είναι ο μαθητής του 2ου ΓΕΛ Πύργου Σωτήρης Αναστασόπουλος, που έπιασε 19.188 μόρια. Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, είχε πετύχει τη δεύτερη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής.

panelladikes_mathitis_ileia

Από τους πρώτους στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ

Ο Στεφανος Κουρουπάκης απόφοιτος του 3ου λυκείου Γλυφάδας έγραψε άριστα στην Πληροφορική συγκέντρωσε 18.628 μόρια και θα μπει από τους πρώτους στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

«Επέλεξα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο γιατί το τμήμα Πληροφορικής που με ενδιαφέρει είναι από τα καλύτερα και ο στόχος μου από μικρός είναι να ασχοληθώ με αυτήν την επιστήμη και μάλιστα στην Ελλάδα» λέει ο Στέφανος που θα είναι από τους πρώτους που θα εισαχθούν στην σχολή. «Με ενδιαφέρει να μείνω με τους φίλους και την οικογένειά μου» λέει ο 18χρονος που θεωρεί ότι η πανδημία του έδωσε το χρόνο να οργανώσει πιο σωστά την μελέτη του και να μην χάνει χρόνο στο πήγαινε έλα στα μαθήματα και το σχολείο.

Η Αρετή Καραμήτσιου διεκδικεί μια θέση στην Ιατρική

Η μαθήτρια του ΕΠΑΛ Ελασσόνας Αρετή Καραμήτριου, με 19.035 μόρια, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ευτυχισμένη και ο στόχος της είναι να σπουδάσει Ιατρική και συγκεκριμένα να καταφέρει να γίνει παιδίατρος. «Το συστηματικό διάβασμα και η επιμονή ήταν βασική προϋπόθεση για να καταφέρω να πιάσω τον στόχο αυτό» είπε χαρακτηριστικά η Αρετή, σημειώνοντας παράλληλα, πως «ολόκληρη η περίοδος, το προηγούμενο διάστημα, ήταν δύσκολη, μιας και βιώσαμε την προετοιμασία των εξετάσεων σε συνθήκες πανδημίας».

Η ίδια σημείωσε επίσης, πως αναμένει τα αποτελέσματα για να μπορέσει να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή, ενώ τόνισε πως θα ξεκουραστεί και θα ξεκινήσει τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μουσικές Σπουδές στο ΑΠΘ θέλει η Μαρία Γκόλτσιου

Υψηλή βαθμολογία με 18.983 μόρια «έπιασε» και η μαθήτρια Μαρία Γκόλτσιου, από την Ελασσόνα, η οποία αν και ακολούθησε την κατεύθυνση της Οικονομίας και Πληροφορικής, θέλει να περάσει στη σχολή Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Η ίδια δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως βρίσκεται σε διαδικασία να εξεταστεί σε ένα ακόμη μάθημα, της Μουσικής, ώστε να μπορέσει να πετύχει τον τελικό στόχο της.

«Μου αρέσει η μουσική. Αυτό ήταν το όνειρο μου και αυτό θέλω να σπουδάσω. Πήρα 20 τόσο στα Οικονομικά όσο και στην Πληροφορική και έπιασα υψηλή βαθμολογία, αλλά ο στόχος μου παραμένει ο ίδιος, δηλαδή να σπουδάσω μουσική», είπε η Μαρία Γκόλτσιου.

Δύο αδέλφια στην Κρήτη «σάρωσαν» στους βαθμούς

Είναι οι αριστούχοι της Κρήτης του δεύτερου και τρίτου κύματος του κορωνοϊού! Μέσα σε αυτές τις συνθήκες κατάφεραν να μείνουν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους και να «πιάσουν ταβάνι» στις πανελλαδικές εξετάσεις! Με πολύ κόπο, φυσικά, διάβασμα και πρόγραμμα, στερήσεις, κυρίως εξόδων, λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών, τώρα ετοιμάζονται να απολαύσουν το καλοκαίρι τους και ανάμεσα στις βουτιές θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Τα αδέλφια Μιχάλης και Μαρία Μπαλτζάκη, από το Λύκειο Επισκοπής Ηρακλείου, σάρωσαν στις πανελλήνιες εξετάσεις! Το γεγονός ότι είχαν ο ένας τον άλλο τους βοήθησε πολύ να επιτύχουν τον στόχο τους.

Ο Μιχάλης βάζει πλώρη για το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο.

«Προσπαθήσαμε αρκετά όλη την χρονιά, είχαμε και λίγη τύχη και στο τέλος όλα πήγαν πολύ καλά», αναφέρει. Από μικρός του άρεσε να ασχολείται με την Πληροφορική και μέσα από το σχολείο έπαιρνε μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς.

Η Μαρία θέλει να δώσει ακόμα αθλήματα και σκέφτεται να γίνει αστυνομικός. Δεν έχει αποκλείσει, όμως, το ενδεχόμενο της Νομικής. «Ήταν μια δύσκολη και αρκετά πιεστική η φετινή χρονιά. Μας επηρέασε η πανδημία, είμασταν στο σπίτι μας, η ψυχολογία μας επηρεάστηκε από αυτό», αναφέρει. Ήρθαν μαζί στη ζωή πριν από 18 χρόνια, στα θρανία χωρίστηκαν γιατί ακολούθησαν άλλες κατευθύνεις, έτσι, οι δίδυμοι Γιάννης και Γιώργος Ντουντουνάκης από το 2ο Λύκειο Χανίων βάζουν πλώρη για την Αθήνα αλλά για διαφορετικά Πανεπιστήμια.

Ο Γιάννης ονειρεύεται μια θέση στη Νομική Αθηνών και με 19.343 μόρια μάλλον την έχει κατακτήσει ενώ ο Γιώργος με 18.367 μόρια θέλει να περάσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Η χρονιά ήταν δύσκολη, χρειάστηκε κόπος, η βοήθεια των γονιών και των εκπαιδευτικών για να καταφέρουν να κατακτήσουν τους στόχους τους ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμη. Όπως λέει ο Γιάννης, λόγω του κορωνοϊού και της τηλεκπαίδευσης, ο κάθε υποψήφιος έπρεπε να δείξει αυτοπειθαρχία και να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες της καραντίνας και του ανοίγματος και κλεισίματος των σχολείων. Ωστόσο, τα δύο αδέλφια με πείσμα, διάβασμα και πολλή προσπάθεια, κατάφεραν να ετοιμάζουν βαλίτσες για την φοιτητική τους ζωή!

Κρητικοί κατακτούν τις πρωτιές

Η Ηλιάννα Μαλανδράκη, από το 2ο Λύκειο Χανίων, συγκέντρωσε 18.882 μόρια και ονειρεύεται μία θέση στο Νομική Αθηνών. Θεωρεί πως είναι ένα επάγγελμα που αντανακλά την προσωπικότητά της. Θέλει να σπουδάσει Νομική και να κυνηγήσει το όνειρό της.

Η φετινή χρονιά είχε πολλές προκλήσεις, χρειάστηκε αυτοπειθαρχία, δεν ήταν δίπλα της οι καθηγητές, τους έβλεπε μέσα από μία οθόνη και η συγκέντρωση στα μαθήματα ήταν δύσκολη υπόθεση.

Στερήθηκε εξόδους, δεν έβλεπε τους φίλους της, λόγω κορωνοϊού, της έλειψαν ακόμα και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Ωστόσο, είχε περισσότερο χρόνο στην διάθεσή της για να αφοσιωθεί στο διάβασμα. Ο Δημήτρης Διακολούκας, από το 4ο Λύκειο Χανίων, θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. «Έχει σημασία να έχει κανείς υπομονή στις εξετάσεις, όταν λαμβάνει τα θέματα και είναι πολύ σημαντικό την διάρκεια της χρονιάς να είναι οργανωμένος και να κάνει συστηματική δουλειά», αναφέρει.

Χαμόγελα και στα Χανιά

Χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον «έφεραν» σε υποψηφίους και από τα Χανιά τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Πολλοί από τους υποψηφίους πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες, κάνοντας το όνειρό τους πραγματικότητα. Με 19.725 μόρια ο Γιώργος Γιαννούλης, απόφοιτος του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων, εισάγεται στην σχολή πρώτης επιλογής του, την Νομική Αθηνών. «Η χρονιά ήταν δύσκολη, ωστόσο, λόγω και των περιορισμών της πανδημίας συγκεντρώθηκα περισσότερο στο στόχο, αφιερώνοντας χρόνο στο διάβασμα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ευχαριστώντας τους καθηγητές του στο σχολείο και στο φροντιστήριο για την βοήθεια τους.

kriti_giannoulis

Η Νομική Αθηνών αποτελούσε τον πρώτο στόχο της Ηλιάννας Μαλανδράκη.

Με 18.882 μόρια τα καταφέρνει και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «μέσα από συνεχή προσήλωση στο στόχο και επιμονή και με ιδιαίτερες συνθήκες λόγω των περιορισμών της πανδημίας, ήρθε το αποτέλεσμα. Το συστηματικό διάβασμα ήταν το μυστικό της επιτυχίας μου». Δύο δίδυμα αδέλφια, ο Γιώργος και Στέλιος Μέγας, με συστηματικό διάβασμα, υπομονή και θέληση, όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τώρα βρίσκονται σε αναμονή των βάσεων εισαγωγής για να δουν αν πέτυχαν τον απόλυτο στόχο τους.

Τα δύο αδέλφια, με κοινές δραστηριότητες και συστηματικό διάβασμα από τις τάξεις του γυμνασίου, δήλωσαν ότι «η επιμονή στον στόχο είναι το συστατικό της επιτυχίας». Ο Γιώργος, με 17.327 μόρια, στοχεύει στην στρατιωτική οδοντιατρική και την οδοντιατρική, ενώ ο Στέλιος, την Σχολή Μονίμων Αξιωματικών Αεροπορίας, έχοντας συγκεντρώσει 17.555 μόρια.

Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στην Αθήνα θέλει να περάσει η Κορίνα Βουρδουμπάκη από το Λύκειο Ν. Κυδωνίας, με 17792 μόρια. Θέλει να ασχοληθεί με διεθνείς οργανισμούς, να μπορεί να ταξιδεύει στο εξωτερικό. Πέρα από το οικονομικό πεδίο, θέλει να ασχοληθεί με κοινωνικά ζητήματα. Όπως λέει, η χρονιά ήταν περίεργη αλλά είχε την στήριξη της οικογένειάς της, των φίλων και των καθηγητών της.

vourdoumpaki-korina

Τον κλάδο υγείας θέλει να ακολουθήσει ο Ηλίας Βεργάκης, από το Λύκειο Περάματος.

Είναι ανάμεσα στην Ιατρική, την Οδοντιατρική και την Φαρμακευτική. Ο πατέρας του, γιατρός, είναι το πρότυπό του, η πηγή της έμπνευσής του. Έδινε για δεύτερη χρονιά και αισθάνεται δικαιωμένος.

vergakis-ilias

Με 19.114 μόρια, ο Παναγιώτης Κουρτικάκης, από το Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού, έχει εξασφαλίσει μια θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Έχει συγγενείς αστυνομικούς και του αρέσει ως επάγγελμα. Εναλλακτικά, τον ενδιαφέρει το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

kourtikakis

Η Αλκμήνη Σαρηγεωργίου, από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου, συγκέντρωσε 18.750 μόρια και θέλει να περάσει στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αθήνα.

Της αρέσει το πρόγραμμα σπουδών, θεωρεί πως ταιριάζει στην προσωπικότητά της. Η φετινή ήταν μια δύσκολη χρονιά, χρειαζόταν αφοσίωση στον στόχο και συστηματικό διάβασμα.

sarigeorgiou

Ο Γιώργος Παπαδάκης, από το Λύκειο Ν. Κυδωνίας, έχει 18.880 μόρια και θεωρεί πως κατάφερε να χειριστεί σωστά το θέμα της πανδημίας. Είχε στο πλευρό του τους γονείς, καθηγητές και φίλους του.

Θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από το Γυμνάσιο ακόμα θυμάται τον εαυτό του να ασχολείται με τους υπολογιστές.

papadakis-giorgos
Ο Σπύρος Μιχαλούλης εξηγεί πως πρέπει να επιλέξεις τις κατάλληλες σχολές στο Μηχανογραφικό σου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις