Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τουρισμός για όλους 2021 – αιτήσεις: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός για όλους 2021 – αιτήσεις: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση

Τουρισμός για όλους 2021 - αιτήσεις: Τι είπε ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία επρόκειτο να λήξει σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουλίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Θεοχάρης, «θα δούμε αν συνεχίζεται η ζήτηση για το πρόγραμμα και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε νέα παράταση». Ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική κίνηση στη χώρα, λέγοντας πως «δεδομένου των συνθηκών η χώρα πάει πάρα πολύ καλά. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης φτάσαμε στο 83% του 2019. Συνολικά, στα περιφερειακά αεροδρόμια, είμαστε περίπου στο 55% με 60% του 2019 και στο αεροδρόμιο της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες έχουμε αγγίξει και το 65% του 2019. Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την ώρα».

Τουρισμός για Όλους: Οι δικαιούχοι

Αναλυτικά, οι δυνατότητες που παρέχονται από φέτος μέσω του Προγράμματος έχουν ως εξής:

Α. Δικαιούχοι vouchers καταλυμάτων

Όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν διαμονή 2 ή 3 ή 4 ημερών επιδοτούμενη έως και 100% στα καταλύματα ως εξής:

Α. Δικαιούχοι vouchers καταλυμάτων

Όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν διαμονή 2 ή 3 ή 4 ημερών επιδοτούμενη έως και 100% στα καταλύματα ως εξής:

1.      2 ή 3 Διανυκτερεύσεις

Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους) ή

2.      4  Διανυκτερεύσεις

Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο
Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Β. Δικαιούχοι vouchers τουριστικών γραφειων

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο – πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών. Επιδοτείται έως και το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα εκατόν είκοσι ευρώ (120€).

Ο κατάλογος με το επικαιροποιημένο Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr και επικαιροποιείται: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ Αντίστοιχα, η λίστα με το επικαιροποιημένο Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr και επικαιροποιείται: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις