Τι λες να το ρίξουμε στις σαλάτες; Είναι η πιο light και safe επιλογή για να προστατέψουμε τα κιλά μας από τις ατασθαλίες που κάναμε και θα κάνουμε.
Προς τα κάτω, θα βρεις πέντε γευστικές σαλάτες που δεν ξεπερνούν τις 200 θερμίδες! Μπορείς να τις απολαύσεις πρωί – βράδυ και με αυτόν τον τρόπο να προετοιμαστείς για το επόμενο τραπέζι που κοντοζυγώνει. Οι συγκεκριμένες επιλογές βασίζονται στην πρωτεΐνη και στις φυτικές ίνες, δύο στοιχεία που ενισχύουν την απώλεια λίπους και την προσπάθειά μας να αδυνατίσουμε. (Τυχαίες φωτο από αρχείο).
Μακαρονοσαλάτα με λιαστές ντομάτες
Τα μακαρόνια προσαρμόζονται και στην πιο αυστηρή δίαιτα με τον πιο light τρόπο.
Θερμίδες: 190/ μερίδα
Συστατικά
1 κουτί ζυμαρικά βίδες
1φλ. γιαούρτι 2%
1/2φλ. pesto
3/4φλ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Συνδύασε το γιαούρτι με την πέστο.
Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με το γιαούρτι και την πέστο.
Πρόσθεσε τις ντομάτες και μοίρασε σε 8 πιάτα.
Πικάντικη τονοσαλάτα
Μια κλασική συνταγή μεταμορφώνεται και αποκτάει πικάντικη γεύση.
Θερμίδες: 108/ μερίδα
Συστατικά
1 μικρό μαρούλι, κομμένο
1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
3 τοματίνια κομμένα στη μέση
1/4 αγγουριού, ψιλοκομμένο
1κ. σούπας καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
75γρ. τόνος σε λάδι
Λίγο μαϊντανός
Λίγο στημένο λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
Βάλε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο και ανακάτεψε καλά.
Τονοσαλάτα με γιαούρτι
Υλικά
1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι 2%
1 κ. γλ. μουστάρδα
Χυμό από μισό λεμόνι
1/8 κ. γλ. αλάτι
1/8 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 σακουλάκια τόνου σε νερό
1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
1 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τον τόνο με το σέλινο και το σχοινόπρασο.
Βήμα 3
Προσθέστε το μείγμα γιαουρτιού και ανακατέψτε καλά, μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά.
Βήμα 4
Καλύψτε με μία διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο να κρυώσει πριν απολαύσετε.
Ασιατική σαλάτα με κοτόπουλο
Σαλάτα με επιρροές από την Ιαπωνία.
Θερμίδες: 173/ μερίδα
Συστατικά
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, κομμένα σε κύβους
1κ. γλυκού ελαιόλαδο
1κ. σούπας σησαμέλαιο
5φλ. πράσινα φυλλώδη λαχανικά κομμένα
1 καρότο κομμένο σε φέτες
2κ. σούπας σουσάμι σοταρισμένο
Για το dressing:
2κ. σούπας μέλι
2κ. γλυκού Dijon μουστάρδα
1κ. σούπας soy sauce
1κ. σούπας ξύδι
1κ. σούπας στημένο χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε μια μέτρια κατσαρόλα πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο και μαγείρεψε το κοτόπουλο μέχρι να είναι έτοιμο.
Πρόσθεσε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ και ανακάτεψε.
Μοίρασε όλα τα υλικά και το dressing σε 6 πιάτα.
Πράσινη σαλάτα με ποσέ αυγό και μπέικον γαλοπούλας
Θερμίδες: 145/ μερίδα
Συστατικά
50γρ. φέτες μπέικον
4 μικρά αυγά
2 μεγάλες χούφτες πράσινα φυλλώδη λαχανικά χοντροκομμένα
1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
Για το dressing:
2κ. σούπας ελαιόλαδο
1κ. σούπας ξύδι
1/2κ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
Τρόπος Μαγειρέματος
Ζέστανε νερό σε μια κατσαρόλα και όταν κάνει τις μικρές φυσαλίδες μείωσε τη θερμοκρασία και ρίξε λίγο ξύδι.
Με μια κουτάλα “στροβίλισε” γρήγορα το νερό.
Σπάσε τα αυγά σε ένα μπολ και ρίξε τα ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα.
Άφησέ τα να βράσουν για 3 λεπτά.
Είναι έτοιμα.
Ψήσε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και έπειτα ψιλόκοψέ το.
Ανακάτεψε όλα τα υλικά για το dressing.
Μοίρασε όλα τα υλικά σε 4 πιάτα.