Σπιτικές πίτες για σουβλάκι - συνταγή: Η ελληνική πίτα αποτελεί υλικό που δεν συναντάται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου
που δεν συναντάται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Παρακάτω θα βρεις μια συνταγή που αν εξαιρέσεις τον χρόνο που απαιτείται για να ξεκουραστεί το ζυμάρι, δεν θα σας απασχολήσει περισσότερα από 20 λεπτά.
Υλικά
500 γρ αλεύρι κίτρινο (για ψωμί)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
280 γρ χλιαρό νερό
Αλεύρι για το άνοιγμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ και κρατάμε στην άκρη δυο κουταλιές.
Διαλύουμε τη ζάχαρη και το αλάτι στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη μαγιά. Γυρίζουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας ώσπου να μην κολλάει η ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή νερό αναλόγως.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
Γυρίζουμε το φουσκωμένο ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζουμε σε 6-7 μέρη. Τα πλάθουμε απαλά σε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και αφήνουμε ακόμη 10 λεπτά να ξεκουραστούν.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι ή βούτυρο και ανοίγουμε την πίτα με τα χέρια ή με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε μια πίτα 18 εκατοστών. Τρυπάμε εδώ κι εκεί κάθε πίτα με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν ελαφρύ χρώμα