Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κηδεία Γαρυφαλλιάς – Φολέγανδρος: Ο συγκλονιστικός επικήδειος φίλης της
ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Γαρυφαλλιάς – Φολέγανδρος: Ο συγκλονιστικός επικήδειος φίλης της

Κηδεία Γαρυφαλλιάς - Φολέγανδρος: «Αυτά που βιώνουμε εμείς ως οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη, εύχομαι να μην τα περάσει κανείς»

Στην κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, φίλοι, συνάδελφοι και η οικογένειά της, της είπαν το τελευταίο αντίο με πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά». Ξεχωριστή στιγμή ο επικήδειος της φίλης και συναδέλφου της, που «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο. «Δεν δολοφόνησες μόνο την Γαρυφαλλιά, δολοφόνησες την μητέρα, τον πατέρα και τα αδέρφια της. Τους έριξε όλους μαζί από τα βράχια. Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν. Κάθε φορά που γίνεται μια γυναικοκτονία πεθαίνουν ξανά όλες οι δολοφονημένες γυναίκες από χέρια ανδρών». Η φίλη της 26χρονης που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, τελειώνοντας τον επικήδειο χειροκροτήθηκε από τους συγγενείς και φίλους που είπαν το τελευταίο αντίο στην 26χρονη Γαρυφαλλιά σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της και τα τρία αδέρφια της. Την ώρα που έφτανε η σορός της κοπέλας στην εκκλησία κάποιοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά – Όχι άλλοι νταήδες». Απαρηγόρητοι οι γονείς της και τα αδέρφια της τη συνόδεψαν στην τελευταία της κατοικία. Οι συγγενείς της άτυχης 26χρονης κοπέλας, ακολούθησαν την πομπή του αυτοκινήτου που μετέφερε τη σορό της στην εκκλησία κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά».

Λευκά μπαλόνια, λευκές μπομπονιέρες

Λευκά μπαλόνια και στεφάνια βρίσκονταν στα σκαλιά της εκκλησίας ενώ μοιράστηκαν και λευκές μπομπονιέρες. Τα τρία αδέρφια της Γαρυφαλλιάς, σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν να οργανώσουν μια ημερίδα κατά της βίας η οποία θα γίνει στη μνήμη της αδικοχαμένης 26χρονης προκειμένου να σταματήσουν αυτά τα φρικτά φαινόμενα.

Συγκλονίζει ο πατέρας της Τοπαλούδη: Να μην υπάρξει καμία άλλη Ελένη και καμία Γαρυφαλλιά

Να εναντιωθεί όλη η κοινωνία «σε κάθε έναν που προσπαθεί να επιβουλευθεί τα παιδιά μας» και να προχωρήσει η Πολιτεία σε αυστηροποίηση των ποινών, ώστε «να μην υπάρχει καμιά άλλη Ελένη, Γαρυφαλλιά, Μυρτώ», ζήτησε από τη συχνότητα της ΕΡΤ ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτά που βιώνουμε εμείς ως οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη, εύχομαι να μην τα περάσει κανείς. Και εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει αυτά που περνά κάθε γονιός που χάνει με τόσο άδικο και βάναυσο τρόπο το παιδί του. Για να μην υπάρχει καμιά άλλη Ελένη, Γαρυφαλλιά, Μυρτώ πρέπει να εναντιωθούμε σε κάθε έναν που προσπαθεί να επιβουλευθεί τα παιδιά μας».

Όπως σημειώνει, η ελληνική Πολιτεία πρέπει να κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις. «Αυτά τα είπαμε και στην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πρώτον, αυστηροποίηση των ποινών για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα και για τους βιασμούς. Όταν κάποιος βιάζει το κορμί, βιάζει και την ψυχή για όλη τη ζωή του. Άλλο το υπάρχον σωφρονιστικό σύστημα και άλλο για ειδεχθή εγκλήματα, όπου εκεί το νομικό σύστημα πρέπει να είναι τιμωρητικό. Να μην έχουν δικαιώματα να βγαίνουν από τις φυλακές. Αυτά τα άτομα αποκλείεται να σωφρονιστούν».

Σχολιάζοντας τη δολοφονία στην Φολέγανδρο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφό της, ο κ. Τοπαλούδης σημείωσε, «το δεύτερο, είναι να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι γονείς. Ένα τόσο απλό και συνάμα τόσο δύσκολο. Δεν σπέρνω ένα παιδί. Πρέπει να το μεγαλώσω, να το αγαπήσω, να του συμπαρασταθώ όσο μπορώ. Αν υπάρχει κάποια παραβατική συμπεριφορά να απευθύνομαι σε κάποιους ειδικούς».

Φολέγανδρος: Εξετάζεται το ενδεχόμενο ξυλοδαρμού της άτυχης 26χρονης πριν την πτώση από τα βράχια

Νέες αποκαλύψεις στο φως

Οι κακώσεις που διαπιστώθηκε ότι έφερε η σορός της άτυχης Γαρυφαλλιάς και δη οι κρανιογκεφαλικές μπήκαν στο μικροσκόπιο του επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, Ηλία Μπογιόκα, που χειρίζεται ιατροδικαστικά την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της  Ασφάλειας Σύρου, που διενεργούν την προανάκριση, από την πρώτη στιγμή «είδαν» ένα  ύποπτο τραύμα που έφερε η άτυχη κοπέλα στο μάτι. Φαίνεται ότι το τραύμα αυτό προέρχεται από μπουνιά που της έριξε στο πρόσωπο ο δράστης και το γεγονός αυτό σύμφωνα με ασφαλείς πηγές πιστοποιείται και από τα ιατροδικαστικά ευρήματα στα οποία γίνεται λόγος για «μώλωπα οφθαλμού».

Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που διαπιστώθηκε ότι φέρει η 26χρονη προβληματίζουν ιδιαίτερα, καθώς δεν συνάδουν απολύτως με την πτώση από τα βράχια. Στο πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό της άτυχης κοπέλας αναφέρεται ως προς τον θάνατο της 26χρονης ότι πρόκειται για «πνιγμό εντός θαλάσσιου ύδατος επί εδάφους κακώσεων». Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι και σε όλο το σώμα της κοπέλας η οποία βαριά χτυπημένη και ανήμπορη να σώσει τον εαυτό της λόγω των τραυμάτων της ήπιε νερό και πνίγηκε μόνη και αβοήθητη. Ο θάνατος της ήταν βίαιος, επίπονος και μαρτυρικός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις