Το να φτιάξουμε την τέλεια, αφράτη ομελέτα μπορεί να φαίνεται πολύ εύκολο αλλά πάντα οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Στο olivemagazine βρήκαμε ένα απίστευτο κόλπο που αξίζει να δοκιμάσετε.
Ο τρόπος που είδαμε στο YouTube του ChefSteps μάς εντυπωσίασε. Μην φανταστείτε κάτι πολύπλοκο -η ομελέτα εξάλλου είναι απλό φαγητό- αυτό που συμβουλεύει η ομάδα δημιουργίας του video είναι να βράσετε τα χτυπημένα αβγά. Ναι, σωστά διαβάσατε, βράζοντας γράφουμε. Ξεχάστε λοιπόν τα τηγάνια και βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα και βράστε νερό.
Το βραστό νερό μεταφέρει τόσο γρήγορα τη θερμότητα και τα αβγά «φουσκώνουν» και ψήνονται εξίσου γρήγορα και γίνονται πολύ αφράτα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε από την κατσαρόλα-ίσως μια τρυπητή κουτάλα να βοηθήσει καλύτερα-, τα αφήνετε λίγο να στραγγίξει το νερό ρίχνοντάς τα σε ένα σουρωτήρι, τα πατάτε με ένα πιρούνι και τα σερβίρετε πασπαλίζοντας με μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σας.