Τα καραμελωμένα κρεμμύδια έχουν γίνει λατρεία και πρωταγωνιστές στην επιλογή fast food. Γιατί να μη τα έχουμε και στην πιο υγιεινή τους έκδοση στο σπίτι μας και από τα χεράκια μας. Είναι πράγμαται μπελαλίδικα αλλά αξίζουν πολύ την υπομονή. Όταν έχουμε να καραμελώσουμε αρκετές ποσότητες, το περιοδικά ανακάτεμα που χρειάζεται μας κρατά για πολλή ώρα στην κουζίνα. Υπάρχει όμως ένα κόλπο το οποίο επιταχύνει τη διαδικασία δίνοντας παράλληλα περισσότερη γεύση με πιο έντονο καραμέλωμα. Αυτή τη φορά θα τα βάλουμε στον φούρνο για να γλιτώσουμε τους περιττούς μπελάδες. Κόβουμε λοιπόν τα κρεμμύδια, περίπου 4 κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί (κατά προτίμηση ρηχό). Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε πέντε κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Για περισσότερη γεύση, καρυκεύουμε με τα μυρωδικά τπου μας αρέσουν, για παράδειγμα, σκελίδες σκόρδο ή θυμάρι, προσθέτοντας υποχρεωτικά 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη, ώστε να διευκολύνουμε τη διαδικασία του καραμελώματος. Ανακατεύουμε καλά τα κρεμμύδια με τα υλικά στο ταψί, ώστε να πάνε παντού τα συστατικά. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 190 βαθμούς Κελσίου. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε πια είναι να ανοίξουμε 2-3 φορές τον φούρνο για ένα ελαφρύ ανακάτεμα. Αν στο τέλος της ώρας δεν έχει επιτευχθεί ο βαθμός του καραμελώματος που αποζητάμε, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για λίγο ακόμα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας…
https://www.youtube.com/watch?v=4VsYJZjrORE