Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Rafale Ελλάδα – Τουρκία: “Σκάνε” οι Τούρκοι, προσπάθεια υποτίμησης των μαχητικών
ΚΟΣΜΟΣ

Rafale Ελλάδα – Τουρκία: “Σκάνε” οι Τούρκοι, προσπάθεια υποτίμησης των μαχητικών

Rafale Ελλάδα - Τουρκία: «Η Ελλάδα πλήρωσε μια περιουσία στα ξεπερασμένα μαχητικά της Γαλλίας», επισημαίνεται σε τουρκικό μέσο ενημέρωσης

H παράδοση του πρώτου γαλλικού αεροσκάφους Rafale στην Ελλάδα, δεν προκαλεί εκνευρισμό μόνο στην Άγκυρα αλλά και στα φιλοκυβερνητικά μέσα, που αν και επιχειρούν να απαξιώσουν τα μαχητικά ως «μεταχειρισμένα», που τα ξεπουλάει η Γαλλία, παραδέχονται ωστόσο πως αλλάζουν την ισορροπία στο Αιγαίο, υπέρ της χώρας μας. «Τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη της Γαλλίας προκάλεσαν μεγάλη χαρά στην Ελλάδα» σχολιάζει η εφημερίδα Βατάν, αναφέροντας το κλίμα ενθουσιασμού στα ελληνικά ΜΜΕ για την απόκτηση των γαλλικών αεροσκαφών. «Η αεροπορική υπεροχή του Αιγαίου μετατοπίζεται προς την Ελλάδα: Η Αθήνα λαμβάνει τα πρώτα αεροσκάφη Rafale» είναι ο τίτλος ανάλυσης της ενημερωτικής πύλης boldmedya.com.

«Η Ελλάδα πλήρωσε μια περιουσία στα ξεπερασμένα μαχητικά της Γαλλίας» επισημαίνει το Α Ηaber υποστηρίζοντας -φανερά εκνευρισμένo- πως : «Απελπισμένη ενάντια στην ισχύ της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα προχώρησε σ’ ένα άλλο πλήγμα στην βυθισμένη οικονομία της με την αγορά 18 μαχητικών Rafale». «Η Ελλάδα παραλαμβάνει τα πρώτα αεροσκάφη που παραγγέλθηκαν από τη Γαλλία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ενημερωτικής πύλης egenews.web.tr, παρουσιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες η απόκτηση των Rafale από την Ελλάδα, της εξασφαλίζει υπεροχή έναντι της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Rafale: Επίδειξη του νέου υπερσύγχρονου μαχητικού στην Τανάγρα τον Σεπτέμβριο

Το νέο υπερσύγχρονο «απόκτημα» της Πολεμικής Αεροπορίας, το μαχητικό αεροσκάφος Rafale, θα συμμετέχει στην επίδειξη Athens Flying Week, που διοργανώνεται στην αεροπορική βάση της Τανάγρας στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Το γαλλικό μαχητικό, σε έκδοση Demo Rafale, θα δείξει στο κοινό που θα παρακολουθήσει την επίδειξη το εύρος των πτητικών του ικανοτήτων στους ελληνικούς ουρανούς. Η Athens Flying Week επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως ανακοινώθηκε, μαζί με το Rafale, στην επίδειξη συμμετέχει και η «Γαλλική Περίπολος», το ακροβατικό σμήνος Patrouille de France με εναέριες χορογραφίες. Εκτός των γαλλικών συμμετοχών, στην επίδειξη θα λάβει μέρος και το σμήνος επιδείξεων Saudi Hawks από τη Σαουδική Αραβία.

Στη στατική έκθεση, στο πλαίσιο της Athens Flying Week, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το μαχητικό F-15 SA και το Tornado της Βασιλικής Αεροπορίας του Ριάντ από τη Σαουδική Αραβία, το Typhoon Eurofighter και το Tornado της Γερμανικής Αεροπορίας αλλά και C-130 από το Βέλγιο. Επίσης, θα συμμετέχουν το αεροσκάφος F-16 Display από τη Δανία και το F-16 Tiger από την Πολωνία.

Στην Athens Flying Week, θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις από πλήθος πτητικών μέσων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, λαμβάνουν μέρος ομάδες επιδείξεων F-16 Zeus και Τ-6Α ΤΕΧΑΝ ΙΙ Daedalus, το ελληνικό Supermarine Spitfire, τα Tencam P-2002JF, F-4E Phantom II, Mirage 2000-5, AS 332 C1 Super Puma, PZL M18 Dromader, Canadair CL-215GR και CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας, τα S70B Aegean Hawk, AB 212 ASW, και P-3 Orion του Πολεμικού Ναυτικού και τα UH-1H Huey, CH-47D Chinook, AH-64A+D Apache, NH-90 και OH-58D Kiowa Warrior του Στρατού Ξηράς. Επιπλέον, συμμετέχουν και τα Super Puma και BK-117 του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην Athens Flying Week θα λάβουν μέρος και ιδιώτες όπως η RC KAVALA Acro Team, ο Martin Graef της Aerobatic Eagle από την Αυστρία, ο Luca Bertossio με το Glider και το Luca Salvadori της Silver Chicken από την Ιταλία αλλά και η Ανεμολέσχη Αθηνών. Η προπώληση των εισιτηρίων για την Athens Flying Week έχει ξεκινήσει ενώ λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων οι θέσεις θα είναι περιορισμένες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις