Το καλοκαίρι θέλει το πρωινό του. Χορταστικό, απολαυστικό, να σου δίνει ενέργεια πριν πας στο γραφείο ή κάνεις τις βουτιές σου. Σήμερα, ετοιμάζουμε μία εύκολη ομελέτα με φρέσκες ντομάτες και άκρως ελληνική φέτα!
Συστατικά
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 πατάτες κομμένες σε φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
4 αβγά
2 τομάτες, κομμένες σε φέτες
1 φλιτζάνι δροσερή φέτα, τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνεις λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει το λάδι, ρίχνεις τις πατάτες με αλάτι με πιπέρι. Μετά από 3 λεπτά, ρίχνεις το κρεμμύδι και τηγανίζεις μαζί.
Παράλληλα, χτυπάς τα αβγά με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνεις τα αβγά και τις ντομάτες στο τηγάνι και ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Μειώνεις τη θερμοκρασία και περιμένεις μέχρι το μείγμα να ροδοκοκκινίσει.
Γυρνάς την ομελέτα από την άλλη μεριά, μέχρι να ψηθεί.
Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, προσθέτεις τη φέτα.
Με μία σπάτουλα τη μεταφέρεις από το τηγάνι σε ένα πιάτο.