Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πανηγυρισμός προπονητή – Ολυμπιακοί Αγώνες: Viral η αντίδραση του Ντιν Μπόξαλ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πανηγυρισμός προπονητή – Ολυμπιακοί Αγώνες: Viral η αντίδραση του Ντιν Μπόξαλ

Πανηγυρισμός προπονητή - Ολυμπιακοί Αγώνες: Viral η αντίδραση προπονητή αθλήτριας που κατέκτησε το χρυσό

Υπάρχουν τρόποι και τρόποι για να πανηγυρίσει κάποιος μια νίκη, αλλά η αντίδραση του προπονητή της Αυστραλιανής κολυμβήτριας, Αριάρνε Τίτμους ήταν μοναδική και έγινε viral. Η Αριάρνε Τίτμους κατάφερε να ξεπεράσει την Αμερικανίδα σταρ Κέιτι Λεντέκι κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο ελεύθερο 400 μέτρων σημειώνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στην ιστορία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021. Κι ενώ η Αυστραλή κολυμβήτρια θα έπρεπε να συγκεντρώσει τα βλέμματα επάνω της για την σπουδαία νίκη της, ο προπονητής της, Ντιν Μπόξαλ ήταν αυτός που έγινε viral στα social media για τον… ενθουσιασμό του.

Την ώρα λοιπόν που η Τίτμους ολοκλήρωσε τη διαδρομή της νικώντας την υπερασπιστή του τίτλου των Ολυμπιακών Αγώνων και κάτοχο παγκοσμίου ρεκόρ, την Αμερικανίδα Μελτέκι, ο Μπόξαλ τρελάθηκε από τις κερκίδες που βρισκόταν πάνω από την πισίνα. Κλωτσούσε τον αέρα, τίναζε τα χέρια του ψηλά και κουνούσε τα κάγκελα έξαλλος από τη χαρά του.

Μετά τον πανηγυρισμό, τα δάκρυα

Μάλιστα, ένα νεαρό κορίτσι που εργάζεται ως εθελοντής φάνηκε να προσπαθεί να τον συγκρατήσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αργότερα πάντως, ο Μπόξαλ ξέσπασε σε δάκρυα όταν η Τίτμους ανέβηκε στο βάθρο στο Κέντρο Υδάτων του Τόκιο. Όπως δήλωσε η ίδια: «Έβλεπα τον Ντιν να πανηγυρίζει. Εγώ απλά προσπάθησα να αγωνιστώ όσο καλύτερα μπορούσα και να αγνοήσω όλα τα υπόλοιπα. Ειλικρινά νόμιζα ότι θα ήμουν πιο αγχωμένη όταν ήρθα, αλλά ο Ντιν μου είπε: ΄Κοίτα, ξέρεις πώς να κολυμπάς, απλώς αυτός είναι ένας μεγάλο αγώνας κολύμβησης. Πρέπει μόνο να κάνεις ό,τι ξέρεις να κάνεις’» δήλωσε η πρωταθλήτρια κολύμβησης.

Βέβαια, το γεγονός ότι έχει καταθέσει την ψυχή του σε αυτό, που κάνει, δεν αφήσει ασυγκίνητους τους αθλητές. Η Τίτμους ανέφερε: «Αυτό σημαίνει τόσα πολλά για εκείνον, όσο και για εμένα. Έχει θυσιάσει πολλά από την οικογένειά του, τα παιδιά του, την γυναίκα του, απλά για να δώσει το 100% στην κολύμβηση. Δεν θα ήμουν εδώ, αν δεν ήταν εκείνος».

Τρελάθηκαν τα social media

Πάντως, η αντίδραση του προπονητή έγινε viral στα social media. «Εάν ο προπονητής μου δεν αντιδρά έτσι όταν κερδίζω, τότε δεν τον θέλω» έγραψε στο Twitter η Αυστραλή τενίστρια Ντάρια Γαβρίλοβα. «Δεν είναι η ποσότητα των θεατών. Είναι η ποιότητα…. Ελπίζω όλοι να έχετε κάποιον που να πανηγυρίζει για εσάς, όπως κάνει αυτός ο τύπος» έγραψε ο χρήστης @emma_husar. «Συγχαρητήρια στον προπονητή της Τίτμους που κέρδισε το meme της εβδομάδας» δήλωσε ο δημοσιογράφος Κριστιάν Σνάιντερ.

Απλά μου βγήκε έτσι αυθόρμητα

Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε για την -ακραία για μερικούς- αντίδραση του, απάντησε: «Δεν ξέρω πως να το περιγράψω… Απλά μου βγήκε έτσι αυθόρμητα και δεν μπορούσα να το ελέγξω. Νομίζω ότι έκανα όπως ο αγαπημένος παιδικός ήρωας ο Αμερικανός παλαιστής, “The Ultimate Warrior”».  Πολλοί όμως, αναρωτιούνται ποιος είναι ο άνδρας, που κρύβεται πίσω από την μεγάλη επιτυχία της κολυμβήτριας. «Είναι πολύ παθιασμένος. Έτσι είναι ο Ντιν με ό,τι κάνει. Οι αντιδράσεις του καμιά φορά είναι κινηματογραφικές», λέει η αθλήτρια Αριάρν Τίτμους για τον προπονητή της.

Γεννημένος στην Βόρεια Αφρική, αλλά μεγαλωμένος στην Αυστραλία, ο Ντιν Μπόξαλ κατάφερε από πολύ μικρή ηλικία να ξεχωρίσει για το ταλέντο του στην κολύμβηση, ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει πολλά χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιες διοργανώσεις. Προπονεί αθλητές για παραπάνω από δύο δεκαετίες, ενώ τώρα ηγείται της ομάδας κολύμβησης του St Peters College στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, από όπου προέρχονται και μερικοί από τους καλύτερους κολυμβητές παγκοσμίως. Ανάμεσά τους και οι πρώην χρυσές Ολυμπιονίκες Στέφανι Ράις και Λέισελ Τζόουνς.

Το παρατσούκλι του στον χώρο της κολύμβησης είναι ο «ροκ προπονητής», ενώ το πάθος του για τον αγώνα διατηρείται ανεξαρτήτως αποτελέσματος. «Είμαι τόσο παθιασμένος, όταν χάνουν, όπως και όταν κερδίζουν. Το πάθος είναι το νερό», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του. «Ματώνω μαζί με τους αθλητές μου. Όταν φεύγουν από την πισίνα, θα είμαι εκεί αν θέλουν να μου μιλήσουν, αλλά θα είμαι επίσης εκεί αν απλά θέλουν να πάνε σπίτι τους. Μπορεί εκείνοι να “σβήνουν” μετά τον αγώνα, όμως εγώ συνεχίζω. Πηγαίνω σπίτι και ονειρεύομαι για αυτούς. Ψάχνω πάντα έναν τρόπο να τους κάνω καλύτερους», εξήγησε.

Αριάρνε Τίτμους

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARIARNE TITMUS (@ariarnetitmus_)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις