Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Rafale Ελλάδα – Τουρκία: Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Rafale Ελλάδα – Τουρκία: Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ

Rafale Ελλάδα - Τουρκία: Φανερός ο εκνευρισμός του Τούρκου υπουργού Άμυνας

H απόκτηση των γαλλικών Rafale, και γενικότερα οι εξοπλισμοί των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, συνεχίζουν να ενοχλούν την Τουρκία, με κορυφαίους αξιωματούχους της να μη μπορούν να κρύψουν τον εκνευρισμό τους. Χαρακτηριστικές είναι οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, στη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις συνοδεία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Γιασάρ Γκίλερ. Σχολιάζοντας την αγορά 18 αεροσκαφών Rafale από την Ελλάδα, ο Ακάρ δήλωσε πως «δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγής ισορροπίας ισχύος με τρία ή πέντε μεταχειρισμένα αεροπλάνα», επιχειρώντας ουσιαστικά ν’ απαξιώσει την απόκτησή τους από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αλλά και ν’ απαντήσει στις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα ομόλογού του Νίκου Παναγιωτόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες: «Τα Rafale θα ενισχύσουν απότομα την αεροπορική μας ισχύ».

Ο Ακάρ, αν και εμφανίστηκε υπέρ του διαλόγου με την Ελλάδα, κατηγόρησε την χώρα μας για «επιθετική ρητορική» στο Αιγαίο πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ έθεσε εκ νέου θέμα στρατικοποίησης των νησιών. «Πάντα λέμε στους Έλληνες γείτονές μας ότι είμαστε υπέρ της εξεύρεσης πολιτικών λύσεων στα προβλήματα μας μέσω ειρήνης, ηρεμίας και διαλόγου στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν συναφθεί. Όμως η Ελλάδα ποτέ δεν παραιτήθηκε από προκλητικές δηλώσεις και επιθετική ρητορική» σχολίασε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κατηγορώντας τη χώρα μας για «παράνομη» στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου και διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει απειλή από την Τουρκία.

Ακάρ: Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας

Ο Ακάρ επανέλαβε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει να παραβιαστούν τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας προκλητικά πως «η έκκληση της Τουρκίας για ειρήνη, διεθνές δίκαιο και καλή γειτονία δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία» από την πλευρά της Άγκυρας. «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τόσο τα δικά μας όσων και των Τ/Κ αδελφών μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Ό, τι χρειάζεται να κάνουμε σε αυτό το πλαίσιο, το κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με αποφασιστικότητα Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει για αυτό. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν πως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα» δήλωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις