Σαλάτα με καρπούζι - συνταγή: Ο συνδυασμός καρπούζι με φέτα εμπλουτίστηκε με λαχανικά
Ο καύσωνας ήρθε για να μείνει και οι σαλάτες γίνονται το κυρίως γεύμα μας πρωί και βράδυ. Η σαλάτα μπορεί να αντικαταστήσει το γεύμα, ιδιαίτερα όταν είναι πλούσια σε θρεπτικά. Την απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές και με τη φαντασία μας μπορούμε να δημιουργήσουμε το πιο νόστιμο πιάτο. Το καλοκαίρι οι σαλάτες έχουν την τιμητική τους και μια νόστιμη ιδέα είναι να προσθέσουμε φρούτα. Ο συνδυασμός καρπούζι με φέτα εμπλουτίστηκε με λαχανικά και το αποτέλεσμα είναι μια δροσερή σαλάτα με το πιο γευστικό φρούτο του καλοκαιριού.
Πώς θα διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι – Ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων
Ο Γιάννης Τσιούλης έδωσε τη συνταγή για σαλάτα με καρπούζι και είναι ότι πρέπει για αυτές τις θερμές ημέρες και νύχτες που διανύουμε λόγω του καύσωνα.
Υλικά
500 γρ. καθαρισμένο καρπούζι και κομμένο σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 ψιλοκομμένη χαλαπένιος πιπεριά
Χυμός από 1 lime
1 κ.γ. σκόνη κύμινου
¼ ψιλοκομμένο κόλιανδρο
¼ μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το καρπούζι, τις πιπεριές, το χυμό lime, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Σερβίρουμε!