Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία lockdown – διαδηλώσεις: Επεισόδια στο Βερολίνο με δακρυγόνα και γκλοπ
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία lockdown – διαδηλώσεις: Επεισόδια στο Βερολίνο με δακρυγόνα και γκλοπ

Γερμανία lockdown - διαδηλώσεις: 2000 αστυνομικοί στους δρόμους

Σε διαδηλώσεις παρά την απαγόρευσή τους προχώρησαν εκατοντάδες Γερμανών, κατά του lockdown με θερμά επεισόδια να σημειώνονται στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με ανακοινώσεις της αστυνομίας, κάποιοι διαδηλωτές «παρενόχλησαν και επιτέθηκαν» κατά των αστυνομικών στη συνοικία Σαρλότενμπουργκ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου. «Επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Αυτό οδήγησε στη χρήση δακρυγόνων, γκλοπ και σε συγκρούσεις σώμα με σώμα», έγραψε σε τουίτ η αστυνομία του Βερολίνου, διευκρινίζοντας πως προχώρησε σε συλλήψεις.

Τη διαδήλωση οργάνωσε το κίνημα “Querdenker”, που εμφανίζεται ως η κύρια επικριτική φωνή εναντίον των υγειονομικών περιορισμών, που έχουν επιβληθεί στη Γερμανία. Η γερμανική δικαιοσύνη είχε απαγορεύσει πολλές από τις διαδηλώσεις, που προβλέπονταν για αυτό το Σαββατοκύριακο, ιδίως τη σημερινή, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν 22.500 άνθρωποι.

Το δικαστήριο εκτίμησε πως δεν μπορούσε να επιτρέπει τη διεξαγωγή των κινητοποιήσεων υπό τον φόβο ότι οι συμμετέχοντες θα παραβίαζαν τους κανόνες χρήσης της μάσκας και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Η αστυνομία του Βερολίνου ανέπτυξε περισσότερους από 2000 αστυνομικούς σε ολόκληρη την πόλη, ενόψει της απαγορευμένης διαδήλωσης. Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Ελευθερία» ή «Όχι στη δικτατορία του κορονοϊού» και πολύ λίγοι εξ αυτών φορούσαν μάσκες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις