Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοκαΐνη Μύκονος: Κοκαΐνη πίσω από πέτρα σε τοίχο
ΕΛΛΑΔΑ

Κοκαΐνη Μύκονος: Κοκαΐνη πίσω από πέτρα σε τοίχο

Κοκαΐνη Μύκονος: Ο εκπαιδευμένος σκύλος του Λιμεναρχείου στέκεται «Κέρβερος» απέναντι στους διακινητές ναρκωτικών.

Ο… άσχημος της Μυκόνου έχει εξελιχθεί στον πιο απηνή διώκτη των ναρκέμπορων, οι οποίοι πλημμυρίζουν το νησί των ανέμων με κοκαΐνη και άλλων ειδών ναρκωτικά, τα οποία κάποιοι επισκέπτες με «γερά πορτοφόλια», επιζητούν για τη διοργάνωση ξέφρενων πάρτι με αλκοόλ και παραισθήσεις. Όπου «άσχημος» δεν άλλος άλλος από το ειδικά εκπαιδευμένο λαγωνικό της Κ9 Μονάδας του Λιμεναρχείου της Μυκόνου, που ακούει στο όνομα Ugly, που σημαίνει άσχημος… Στην πιο πρόσφατη αποστολή του, του ζητήθηκε από τον εκπαιδευτή του, να «σηκώσει και πέτρες» προκειμένου να βρει αποθηκευμένες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Οι αστυνομικοί γνώριζαν από πληροφορίες συναδέλφων τους της Θεσσαλονίκης ότι στο νησί δραστηριοποιείτο ένας 45χρονος αλλοδαπός (σ.σ. Αλβανός υπήκοος», ο οποίος έκρυβε τα ναρκωτικά σε διάφορα σημεία ακόμη και μαντρότοιχους και τα παρέδιδε σε ραντεβού κινούμενος πάνω σε μοτοποδήλατο.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η αλήθεια είναι ότι ο… άσχημος, όταν πλησίασε με τον εκπαιδευτή σε έναν «ύποπτο» πέτρινο τοίχο, μετά από μικρή έρευνα, «υπέδειξε» την πέτρα που έπρεπε να βγει γιατί πίσω της ήταν κρυμμένο το μυστικό του κυκλώματος! Οι αστυνομικοί βρήκαν εκεί όπως και σε άλλα σημεία σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης και MDMA (παραισθησιογόνο).

Πληροφορία από Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «στη σύλληψη μέλους οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στο νησί της Μυκόνου προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με λιμενικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών Λιμεναρχείου Μυκόνου, αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου « Ugly » του Λιμεναρχείου Μυκόνου. Πρόκειται για 45χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών και για παράβαση του ΚΟΚ» .

Στο σπίτι και στον πέτρινο τοίχο

Στην κατοχή του 45χρονου Αλβανού μέλους μεγάλου κυκλώματος, όπως εκτιμάται, κι έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του, αλλά και σε διάφορα σημεία που ο δράστης χρησιμοποιούσε ως χώρους απόκρυψης ναρκωτικών (καβάτζες), μεταξύ των οποίων και ενός πέτρινου τοιχίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τα κατασχεθέντα

  • Εξήντα ένα μικροδέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους (133,32) γραμμαρίων, 23 μικροδέματα MDMA συνολικού βάρους 39,73, 100 μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 467,29 γραμμαρίων,
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και χρηματικά ποσά σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
  • Επιπλέον, κατασχέθηκε το μοτοποδήλατο, το οποίο ο δράστης χρησιμοποιούσε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

 

Δεν ήταν η πρώτη φορά

Δεν ήταν, ωστόσο, εφέτος, η μοναδική φορά που ο Ugly βοήθησε σημαντικά στην σύλληψη διακινητή ναρκφτικών στη Μύκονο. Στις 29 Ιουνίου, είχε πρωτοστατήσει στη σύλληψη άλλου 45χρονου Αλβανού υπηκόου, με στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας- Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών του Λιμεναρχείου του κοσμοπολίτικου νησιού, στην περιοχή του Τουρλού. Ο προαναφερόμενος εντοπίστηκε, τότε, να κινείται με το Φ.Ι.Χ. ιδιοκτησίας του και ακινητοποιήθηκε, προκειμένου ελεγχθεί από τα παραπάνω στελέχη.

Στον έλεγχο συνέδραμε ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 Ugly, όπου εντοπίστηκαν τα κάτωθι:

  • Δύο νάιλον σακούλες οι οποίες περιείχαν 59 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 246,58 γρ.
  • Μία πλαστική συσκευασία από παυσίπονα χάπια, η οποία περιείχε οκτώ αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 6,81 γρ.
  • Μία συσκευασία βιταμινών που περιείχε 23 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 19,54 γρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις