Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ροβιές φωτιά τώρα: Τραγικές εικόνες από την απομάκρυνση των κατοίκων
ΕΛΛΑΔΑ

Ροβιές φωτιά τώρα: Τραγικές εικόνες από την απομάκρυνση των κατοίκων

Ροβιές φωτιά τώρα: Τ βίντεο κατοίκου που αποχωρεί από το χωριό

Την τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Εύβοια καταγράφει μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook, η κάτοικος Σταυρούλα Αναγνώστου. «Βρισκόμαστε στο δικό μας το σκάφος και αυτή η κατάσταση επικρατεί τώρα η θολούρα που βλέπετε πίσω είναι οι Ροβιές που τυλίγονται στις φλόγες και το μόνο που κινείται είναι ένα μόνο ελικόπτερο», γράφει σε ανάρτησή της στο Facebook, ενώ περιοχές της Εύβοιας έχουν παραδοθεί στις φλόγες με το πύρινο μέτωπο να ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα. Λιμενικό και ιδιώτες έσπευσαν με πλωτά μέσα να απομακρύνουν κατοίκους και επισκέπτες από τις παραλίες και μεταφέρονται στην Αιδηψό.

Υπενθυμίζεται, ότι την ώρα που η εκκένωση του χωριού Ροβιές βρίσκεται σε εξέλιξη, ferry boat έχει ξεκινήσει από τον Άγιο Κωνσταντίνο, προκειμένου να παραλάβει κατοίκους της περιοχής με προορισμό την Αιδηψό ή τη Λίμνη. Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Γιάννης Τριανταφύλλου, πρόεδρος της κοινότητας Λίμνης, σε ενημέρωση που είχε πριν από λίγη ώρα από τον δήμαρχο Μαντουδίου Γιώργο Τσαπουρνιώτη, η διαδικασία παραλαβής κόσμου έχει ξεκινήσει, καθώς η φωτιά έχει περάσει πλέον τον κεντρικό δρόμο με αποτέλεσμα η διαδικασία εκκένωσης να είναι μονόδρομος.

Εκκενώθηκαν οιΡοβιές, η Δαμνιά, το Περαμούδι καιο Δρυμώνας

«Πύρινη κόλαση αυτό που ζούμε. Υπάρχει πανικός και προσπαθούμε να συντονίσουμε τον κόσμο. Έχουν εκκενωθεί πάρα πολλά χωριά, οι Ροβιές, η Δαμνιά, το Περαμούδι, ο Δρυμώνας. Έχουμε καμένα σπίτια πάρα πολλά. Από χθες παρακαλάγαμε να έρθουν οι εναέριες δυνάμεις γιατί δεν φυσούσε και θα μπορούσε εύκολα η φωτιά να περιοριστεί, αλλά δυστυχώς δεν μας άκουσαν. Δυστυχώς εδώ δεν είχαμε ρίψεις.

Είμαστε στο έλεος του Θεού, πως αλλιώς να το πω. Θα καταστραφούν τα πάντα, έχει ξεκινήσει η φωτιά από τον βόρειο Ευβοϊκό και θα καταλήξει στο Αιγαίο. Θα καταστραφεί όλη η βόρεια Εύβοια, έτσι όπως πάει η κατάσταση. Όπως έμαθα από τον Δήμαρχό μας, το ferry boat θα πάει στις Ροβιές να παραλάβει κόσμο και θα τους μεταφέρουν, είτε εδώ στη Λίμνη είτε στην Αιδηψό. Είχαμε έναν αγνοούμενο, αλλά μετά από προσπάθεια ευτυχώς βρέθηκε χωρίς εγκαύματα χωρίς τίποτα, είναι καλά στην υγεία του. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε εναέρια μέσα από χθες που ξεκίνησε φωτιά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις