Κουτσούμπας: Μόνοι οι κάτοικοι της Εύβοιας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Μόνοι οι κάτοικοι της Εύβοιας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κουτσούμπας: «Γεννιούνται πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τις προτεραιότητες του κρατικού σχεδιασμού».

07.08.2021 | 15:29

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας επικρίνει την κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών ανά την επικράτεια, χαρακτηρίζοντας τις ευθύνες της εγκληματικές. Αναφερόμενος ειδικά στην Εύβοια, επεσήμανε ότι οι κάτοικοι αφέθηκαν μόνοι τους, κατακρίνοντας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, για τον οποίο υπονοεί πως είναι αθηνοκεντρικός.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουτσούμπα

«Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την ανυπολόγιστη καταστροφή σε όλες τις περιοχές, που πλήττονται από τις πυρκαγιές. Ειδικά στην Εύβοια ο κόσμος έχει αφεθεί αβοήθητος να παλεύει μόνος, τα εναέρια και επίγεια μέσα είναι ανεπαρκέστατα και γεννιούνται πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τις προτεραιότητες του κρατικού σχεδιασμού, όταν για άλλες ήσσονος σημασίας πυρκαγιές, όπως παραδείγματος χάριν στο Σούνιο, κινητοποιούνται πολλαπλάσιες δυνάμεις.

Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, να αξιοποιήσει με σωστό σχεδιασμό όλα τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά στην Εύβοια, που εξακολουθεί να καταστρέφει μια τεράστια περιοχή».

Exit mobile version