Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Χατζηβασιλειάδης – «Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Χειροπέδες με τη… δεύτερη – Πώς τον έπιασαν
ΕΛΛΑΔΑ

Χατζηβασιλειάδης – «Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Χειροπέδες με τη… δεύτερη – Πώς τον έπιασαν

Χατζηβασιλειάδης - «Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Με κινηματογραφικό τρόπο συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο καταζητούμενος

H δεύτερη, πολυπρόσωπη, αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη ήταν αυτή που έφερε στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής τον καταζητούμενο ως βασικό μέλος της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Alphafreepress, πριν από λίγες ημέρες η Αντιτρομοκρατική, που έψαχνε τον τελευταίο καιρό τον καταζητούμενο για τρομοκρατία στη συμπρωτεύουσα, μετά από πληροφορίες πήρε μέρος στην επιχείρηση σύλληψης ενός… άλλου ληστή στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος, σε τέσσερις ημέρες είχε διαπράξει τέσσερις ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών! Ο λόγος, που οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μπήκαν στην έρευνα γι’ αυτόν τον ληστή, ήταν ότι με βάση τις περιγραφές των θυμάτων… κούτσαινε και βάδιζε με δυσκολία!

Με δεδομένο ότι το μέλος της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», είχε τραυματισθεί  από σφαίρα καλάσνικοφ στο πόδι, πριν από 1,5 χρόνο, στο Χολαργό από εκπυρσοκρότηση καλάσνικοφ, που κρατούσε συνεργός του σε ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ, το χαρακτηριστικό αυτό τράβηξε το ενδιαφέρον της αντιτρομοκρατικής.

epanastatiki-aytoamina__1_

‘Άνθρακες’ ο πρώτος θησαυρός

Απεδείχθη, ωστόσο, μετά τη σύλληψη, ότι επρόκειτο για έναν 62χρονο, που δεν είχε σχέση με τρομοκρατία… Όμως οι επιχειρήσεις για τη σύλληψή του είχαν στηθεί, πλέον και το πρωί της Δευτέρας μετά την ένοπλη ληστεία σε βάρος υποκαταστήματος τράπεζας, κινητοποιήθηκε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ και έπιασε τον δράστη, ο οποίος φέρεται να δήλωσε αμέσως την ταυτότητά του, στους αστυνομικούς!

Το Alphafreepress, έγραφε για τις συνθήκες σύλληψης του 62χρονου: «Τέσσερις ληστείες, σε τέσσερις ημέρες (!), με στόχους πάντα καταστήματα ψιλικών, από τον ίδιο δράστη, όπως προέκυπτε από τις περιγραφές των έντρομων θυμάτων, σήμαναν συναγερμό στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης.

Στην έρευνα, εκτός από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας της πόλης, μπήκε και η… Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να συνεισφέρει με τα προηγμένα τεχνολογικά της μέσα, στον εντοπισμό του δράστη. Πρόκειται για 62χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται ότι διέπραττε τις ληστείες σε βάρος υπαλλήλων η ιδιοκτητών των καταστημάτων στο κέντρο Θεσσαλονίκης και στις Συκιές, με απειλή πιστολιού».

Οι επιθέσεις της οργάνωσης

Για τη σύλληψη του καταζητούμενου για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η οποία βαρύνεται με απόπειρες δολοφονίας κατά στατικών δυνάμεων των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΚΙ.ΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη, για ένοπλη επίθεση στα γραφεία του, καθώς και κατά της πρεσβείας του Μεξικό στο Κολωνάκι, όσο και για επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας, η Αστυνομία, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα πάρα κάτω:

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από ληστεία σε τράπεζα, 48χρονος ημεδαπός καταζητούμενος για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Σε βάρος του, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο συλληφθείς νωρίτερα πραγματοποίησε ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα σε περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης και διέφυγε με δίκυκλη μοτοσικλέτα. Άμεσα αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης τον εντόπισαν να κινείται οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν.

Καλάσνικοφ, χρήματα, ασύρματος

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.275 ευρώ, που προέρχονταν από την ληστεία, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, 30 φυσίγγια και ασύρματος. Επιπλέον, εντοπίστηκε και η δίκυκλη μοτοσικλέτα, με την οποία είχε διαφύγει αρχικά, για την οποία προέκυψε πως ήταν επίσης κλεμμένη. Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση, θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο συλληφθείς Χατζηβασιλειάδης, προχώρησε μόνος του στη ληστεία, με την απειλή καλάσνικοφ καταφέρνοντας να αποσπάσει πάνω από 8.000 ευρώ. Κρατώντας το καλάσνικοφ και προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα κινηθεί  ούτε θα πατηθεί το μπουτόν του συναγερμού, απείλησε τον διευθυντή του υποκαταστήματος με το πολεμικό όπλο, τον πήρε ως την έξοδο «όμηρο» και από εκεί διέφυγε. Αρχικά χρησιμοποίησε την κλεμμένη μοτοσικλέτα και στη συνέχεια το κλεμμένο αυτοκίνητο.

«Είμαι ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης και είμαι διωκόμενος»

Όπως προαναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς αποκάλυψε μόνος του την ταυτότητα λέγοντας: «Είμαι ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης και είμαι διωκόμενος». Τη δικογραφία για τη σύλληψη και την ένοπλη ληστεία στην τράπεζα, σχημάτισε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ενώ η αντιτρομοκρατική, συνεχίζει την έρευνα  προκειμένου να εξακριβώσει τις κινήσεις του από τη διαφυγή του από τον Χολαργό όπου είχε βρεθεί και η γιάφκα» της οργάνωσης, έως το πρωϊνό της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

ΟΠΚΕ ΕΛΑΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις