Το καλοκαίρι έχουμε ένα λόγο παραπάνω να θέλουμε να βάλουμε μαρμελάδα ροδάκινο στο πρωινό μας. Άλλωστε, είναι η αγαπημένη γεύση μαζί με τη φράουλα τόσο για τους μεγάλους όσο και για τους μικρούς! Είναι όμως πολύ σημαντικό να προσπαθούμε, όσο μπορούμε, να προσέχουμε πολύ ποια τρόφιμα καταναλώνουμε.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι διαθέτουν χρόνο και όρεξη να φτιάξουν μόνοι τους ένα βαζάκι μαρμελάδα, με αποτέλεσμα να βρίσκουμε πάντα τη λύση εκεί που δεν πρέπει, στα συντηρητικά. Υπάρχει όμως μια πολύ εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας “λύσει” τα χέρια. Δείτε παρακάτω πώς να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα ροδάκινο, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!
Θα χρειαστούμε:
1 κιλό ροδάκινα
600 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα ροδάκινα και μετά τα ξεφλουδίζουμε.
Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα ροδάκινα.
Τοποθετούμε έπειτα τα ροδάκινα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μία κατσαρόλα.
Τέλος, βράζουμε σχεδόν 15 με 25 λεπτά και ύστερα αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Αυτό ήταν! Είναι πράγματι μία πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία δεν απαιτεί ιδαίτερες μαγειρικές ικανότητες!
Extra tips:
-Αν δυσκολεύεστε στο ξεφλούδισμα μουλιάστε τα ροδάκινα σε βραστό νερό για 45 δευτερόλεπτα. Μετά, βάλτε τα σε ένα παγωμένο μπολ για περίπου 1 λεπτό. Χρησιμοποιείστε ένα μαχαίρι για να σχηματίσετε ένα Χ στο κάτω μέρος του ροδάκινου. Τέλος, πάρτε ένα μαχαίρι ξεφλουδίσματος και αφαιρέστε τη φλούδα.
-Μην βράσετε πάρα πολύ το μείγμα γιατί θα σφίξει αρκετά όταν κρυώσει και δεν θα αλείφεται εύκολα.