Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Διακίνηση αλλοδαπών – Ελευθέριος Βενιζέλος: Χειροπέδες στις… τουαλέτες
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση αλλοδαπών – Ελευθέριος Βενιζέλος: Χειροπέδες στις… τουαλέτες

Διακίνηση αλλοδαπών - Ελευθέριος Βενιζέλος: Έφταναν με το λεωφορείο - Η επίσημη ενημέρωση της ΕΛΑΣ

Με πλαστά ή αμφιβόλου γνησιότητας test covid, πλαστά ή κλεμμένα και παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα Ευρωπαϊκών χωρών και άρτια οργάνωση, κύκλωμα με επικεφαλής άτομο αιγυπτιακής καταγωγής, διακινούσε, έναντι αμοιβής, παράτυπους μετανάστες μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας στην Ευρώπη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά από επίπονές και επίμονες έρευνες των αποτελεσματικών, σε πολλές υποθέσεις, αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, το κύκλωμα εξαρθρώθηκε, μετά από παρακολούθηση, αλλά και κινηματογραφική επέμβαση στις… τουαλέτες του αεροδρομίου.

Τρεις διακινητές συνελήφθησαν τη στιγμή που με νεύμα είχαν ειδοποιήσει τους υπό διακίνηση αλλοδαπούς, να μπουν δήθεν στις τουαλέτες πριν από το ταξίδι με μοναδικό σκοπό όμως, στο πλαίσιο του σχεδίου να παραδώσουν κάρτες επιβίβασης, εισιτήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα!

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αεροδρομίου, από τον περασμένο Ιούλιο, όταν και έγιναν για πρώτη φορά αποδέκτες της δραστηριότητας των διακινητών μέσω του «Ελευθέριος Βενιζέλος», σε μια εποχή που εγκυμονεί κινδύνους και λόγω της covid-19 και επιβάλλονται οι αυστηροί έλεγχοι, εκτιμάται ότι το κύκλωμα είχε έντονη παρουσία στον χώρο.

Βίντεο ντοκουμέντα

Ενώ το Alphafreepress, παρουσιάζει βίντεο –ντοκουμέντα με τη δράση του κυκλώματος διακινητών στον Διεθνή Αερολιμένα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις του κυκλώματος, Ο Αιγύπτιος και δύο ημεδαποί, αρχικά μετέφεραν τους αλλοδαπούς με το «υπηρεσιακό» αυτοκίνητο του κυκλώματος, σε στάση λεωφορείου, ένα χιλιόμετρο μακριά από τις πύλες αναχωρήσεων.

Έφταναν με το λεωφορείο

Στη συνέχεια, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, συνέχιζαν με το ίδιο όχημα και σταματούσαν έξω από τις πύλες 3 και 4. Εκεί έφθαναν με το… λεωφορείο και οι προς διακίνηση στο εξωτερικό.

Αφού μεσολαβούσαν κάποιες κινήσεις εντός της αίθουσας αναχωρήσεων, όπως συνέβη και όταν οι αστυνομικοί Ασφάλειας Αερολιμένα παρακολουθούσαν αθέατοι, καλούσαν με ένα νεύμα τους αλλοδαπούς στις… τουαλέτες για την παράδοση των εγγράφων…

Η επίσημη ενημέρωση της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τρία  μέλη της σπείρας –δύο ημεδαποί ηλικίας 18 και 22 ετών και 20χρονος αλλοδαπός – για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και για πλαστογραφία. Εκτός αυτού, συνελήφθησαν στο Αεροδρόμιο, δύο  αλλοδαποί (διακινούμενοι) για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και για πλαστογραφία.

Επιπλέον, συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας σε οικία στην Αθήνα, δύο ημεδαπές που σχετίζονται με τη δράση του κυκλώματος. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα προμήθευε με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, προκειμένου αυτοί να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας μετέφεραν  με το επιχειρησιακό αυτοκίνητο της σπείρας, τους δύο διακινούμενους στον Αερολιμένα Αθηνών. «Με μεθοδικότητα», τονίζει η Αστυνομία, τους συνόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης τους στα διαφορετικά σημεία ελέγχων, με σκοπό να επιτύχουν την επιβίβαση σε αεροσκάφος με προορισμό Ευρωπαϊκή χώρα.

Με καθοδήγηση στο αεροδρόμιο

Σε κάθε στάδιο, τους καθοδηγούσαν για την επιτυχή διέλευση από τους ελέγχους επιβατών, αφού προηγουμένως τους είχαν εφοδιάσει με τα εκάστοτε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης και διαγνωστικά αρνητικά τεστ COVID. Λίγο πριν φτάσουν στην πύλη εξόδου με προορισμό Ευρωπαϊκές Χώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, προέβησαν στον έλεγχό των διακινητών και των διακινούμενων και εν συνεχεία τους συνέλαβαν».

Έτσι, στην κατοχή τους αλλά και σε έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: Πέντε δελτία ταυτοτήτων διαφόρων χωρών (κάποια εξ’ αυτών πλαστά και κάποια γνήσια για τα οποία έχει δηλωθεί απώλεια), δύο διαβατήρια διαφορετικών χωρών, 5 κάρτες επιβίβασης, 6 test Covid (κάποια αμφιβόλου γνησιότητας και κάποια σε στοιχεία άλλων ατόμων), το χρηματικό ποσό των 1.740 ευρώ, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών κα το επιχειρησιακό αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις