Το cheesecake είναι από τα δημοφιλέστερα γλυκά και όταν μπορούμε να το συνδυάσουμε με την άλλη μεγάλη μας αγάπη, το παγωτό, το αποτέλεσμα είναι ασυναγώνιστο σε γεύση! Μπορεί έναν τέτοιο συνδυασμό να μην τον συναντάμε συχνά αλλά και μόνο στην ιδέα ότι μπορούμε να απολαύσουμε παγωτό cheesecake με φράουλες σίγουρα μπαίνουμε στη διαδικασία να βρούμε συνταγές. Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε γι ανα φτιάξετε το πιο γευστικό και δροσιστικό γλυκό – παγωτό του καλοκαιριού.
Θα χρειατούμε;
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. φράουλες
2 κ.σ. χυμό λεμόνι και ξύσμα από μισό λεμόνι
40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ. μπισκότα
Εκτέλεση:
-Αφού πλύνουμε καλά τις φράουλες τις καθαρίζουμε και τις σουρώνουμε. Πρέπει να στραγγίξουν καλά.
-Στη συνέχεια παίρνουμε το μίξερ και χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά.
Έπειτα, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα,το χυμό λεμονιού και το ξύσμα του και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
-Σπάμε τα μπισκότα ακανόνιστα και τα κρατάμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
-Διαλέγουμε 10 φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με τη ζάχαρη.
-Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στην κρέμα και ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν όλα τα υλικά.
-Αδειάζουμε το μισό παγωτό σε μία φόρμα του κέικ 30*11 αφόυ έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα ή μεμβράνη και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε και το υπόλοιπο παγωτό από πάνω και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες τουλάχιστον να παγώσει τελείως.