Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίθεση σε μετανάστες- Κρήτη: Τους ξυλοκόπησαν και τους έκλεψαν- Δύο στο νοσοκομείο
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σε μετανάστες- Κρήτη: Τους ξυλοκόπησαν και τους έκλεψαν- Δύο στο νοσοκομείο

Επίθεση σε μετανάστες- Κρήτη: Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχή μία ομάδα Ελλήνων δρα ανεξέλεγκτα και επιδίδεται σε εγκληματικές πράξεις

Αναστάτωση προκαλέσε στην τοπική κοινωνία του Λασιθίου η  επίθεση που φέρονται να εξαπέλυσαν ντόπιοι σε σπίτια αλλοδαπών. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από τοπικά ΜΜΕ, θύματα της επίθεσης είναι περίπου 15 αλλοδαποί και δράστες μια παρέα κατοίκων της περιοχής οι οποίοι τους επιτέθηκαν στα σπίτια τους, τους ξυλοκόπησαν και τους έκλεψαν κάποια από τα υπάρχοντά τους, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες και για πυροβολισμούς.

Η ενέργεια αυτή αποδίδεται σε ρατσιστικά κίνητρα και βάσει των όσων προκύπτουν από τα ΜΜΕ της Κρήτης, τα θύματα δεν έχουν προκαλέσει ποτέ κάποιο επεισόδιο και απλώς εργάζονται στην περιοχή. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cretalive.gr, το απόγευμα της Τετάρτης (11/8), μια παρέα τα έπινε στον Αγιο Γεώργιο Λασιθίου. Υπό την επήρεια αλκοόλ άρχισαν να πυροβολούν, ενώ κάποιοι από αυτούς «έριξαν» την ιδέα να πάνε «να δείρουν τους Πακιστανούς!». Κάτι το οποίο έγινε πράξη, καθώς πήγαν σε δύο σπίτια, στα οποία γνώριζαν ότι κατοικούν συνολικά περίπου 15 άνθρωποι.

Γνωστοί… νταήδες της περιοχής

Οι μετανάστες προσπαθούσαν να αμυνθούν και να προστατευθούν, ωστόσο εκείνοι πυροβολούσαν και τους χτυπούσαν με απίστευτο μένος ακόμα και στο κεφάλι. Τα θύματα της ρατσιστικής αυτής επίθεσης, αρχικά, δίσταζαν να δώσουν κατάθεση για τα όσα εφιαλτικά έζησαν, όμως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου κατάφεραν να τους πείσουν, όταν τους ενημέρωσαν ότι ως θύματα ρατσιστικής βίας προστατεύονται από την απέλαση.

Οι αρχές είναι αποφασισμένες να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να παραπέμψουν τους ενόχους στη δικαιοσύνη, ενώ ήδη φαίνεται πως γνωρίζουν τους περισσότερους, με έναν εξ αυτών να έχει καταδικαστεί για ειδεχθές έγκλημα που αποκαλύπτει βιαιότητα και κυνισμό και στο παρελθόν.

Η Αστυνομία, μάλιστα, γνωρίζει ότι από νωρίς που έπιναν στο χωριό, οι δράστες είχαν αρχίσει να πυροβολούν με δύο-τρία πιστόλια.

Αναμένονται άμεσα εξελίξεις και πιθανότατα έκδοση ενταλμάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις