Κοτόπουλο στα κάρβουνα – τιπς: Το κόλπο για την τέλεια γεύση

PLUS

Κοτόπουλο στα κάρβουνα – τιπς: Το κόλπο για την τέλεια γεύση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κοτόπουλο στα κάρβουνα - τιπς: Τι προτείνει ο πολυβρανευμένος σεφ Steven Raichlen

15.08.2021 | 14:46

Το κοτόπουλο δεν είναι και η πρώτη επιλογή όσων έχουν σχέδια να ψήσουν στα κάρβουνα. Παρόλα αυτά είναι και εκείνοι που για προσωπικούς λόγους επιλέγουν να βάλουν λίγα κομμάτια κοτόπουλου ανάμεσα στις μπριζόλες και τα άλλα κρεατικά που γεμίζουν τη σχάρα. Δείτε πώς θα καταφέρετε να κάνετε το “υποτιμημένο” και λιγότερο δημοφιλές πουλερικό το πιο ασυναγώνιστο κρέας που τελικά θα “κλέψει” την παράσταση. Σύμφωνα με τον γνωστό σεφ Steven Raichlen, το πιο βασικό είναι η επιλογή κρέατος.

«Όταν αγοράζετε κοτόπουλο, επιλέξτε το σκούρο κρέας, τα μπούτια και τις φτερούγες», μας λέει, «καθώς αυτά τα κομμάτια έχουν περισσότερη γεύση από το στήθος, αλλά και παραμένουν πιο υγρά όταν εκτίθενται στην υψηλή θερμοκρασία της ψησταριάς» αναφέρει.

Ακόμη, ο  Raichlen μας προτείνει να τα βράσουμε για λίγο πριν τα ρίξουμε στη σχάρα, δεν το θεωρεί ωστόσο απαραίτητο. Αυτό που κρίνει επιβεβλημένο είναι να ψήνεται το κοτόπουλο σε μη άμεση επαφή με τη θερμότητα (στη μία πλευρά της σχάρας τα μπούτια και στην άλλη τα κάρβουνα δηλαδή). Μερικές στιγμές πριν φτάσουν στο επιθυμητό σημείο ψησίματος, τα μεταφέρουμε για το φινίρισμα σε άμεση επαφή με τα κάρβουνα (πάνω από τη θράκα δηλαδή), ώστε να ξεροψηθεί η πέτσα ή να καραμελώσει η σος. Για πιο τραγανή πέτσα, σημειώνει, ψήστε σε υψηλές θερμοκρασίες, τουλάχιστον 180 βαθμών Κελσίου…

Δείτε τι προτείνει το κανάλι στο YouTube MAKEFOOD:

 

Exit mobile version