Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χαρδαλιάς νοσοκομείο: Ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη ο υφυπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς νοσοκομείο: Ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη ο υφυπουργός

Χαρδαλιάς νοσοκομείο: Νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική του «Αγία Όλγα»

Ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπέστη το μεσημέρι ισχαιμικό επεισόδιο και του τοποθετήθηκαν δύο στεντ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», ο Νίκος Χαρδαλιάς έφτασε στο νοσοκομείο στις 14:30, όπου έγινε άμεσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική. Ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Νίκο Χαρδαλιά και από την πρώτη στιγμή ήταν στο νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο και βρίσκεται στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα». Ο 52χρονος Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να παραμείνει στην Καρδιολογική Κλινική για περαιτέρω παρακολούθηση.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Περί την 14:30 σήμερα 16/08/2021 προσήλθε στο Νοσοκομείο μας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς. Υπεβλήθη σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και έγινε άμεσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων. Επιτυχώς. Θα παραμείνει στην Καρδιολογική Κλινική για παρακολούθηση».

Λιβάνιος: Δημόσιος λειτουργός με μεγάλη αίσθηση του καθήκοντος

O Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος έγραψε: «Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει κάνει εδώ και 18 μήνες μια υπεράνθρωπη προσπάθεια. Πλημμύρες, σεισμοί, πυρκαγιές, πανδημία πάντα εκεί. Στη πρώτη γραμμή. Στο πλαίσιο αυτό άφησε τον εαυτό του σε δεύτερη μοίρα. Οποίος τον έζησε τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες στο συντονιστικό της πυροσβεστικής ξέρει την κατάθεση ψυχής που έχει κάνει. Μπορεί να τον θεωρείς καλό ή κακό στη δουλειά του, μπορεί να τον θεωρείς σκληρό ή ψεύτικο, ένα είναι το σίγουρο: ο Νίκος είναι δημόσιος λειτουργός με μεγάλη αίσθηση του καθήκοντος. Περαστικά αδερφέ».

ΣΥΡΙΖΑ: Να επιστρέψει υγιής στα καθήκοντα και την οικογένειά του

«Ευχόμαστε στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει υγιής στα καθήκοντα και την οικογένειά του», αναφέρει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

Τον αντικαθιστά ο Βασίλειος Παπαγεωργίου

Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, την ευθύνη συντονισμού των ενεργειών από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε άμεσα, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο οποίος βρισκόταν ήδη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Χαλάνδρι.

Μεγάλη η πίεση

Ο ΝίκοςΧαρδαλιάς το τελευταίο δεκαήμερο βρισκόταν σε πολύ μεγάλη ένταση λόγω των πυρκαγιών, ενώ είχε να κοιμηθεί επαρκώς το ίδιο διάστημα.  Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει την περασμένη Πέμπτη είχε εμφανισθεί ιδιαίτερα κουρασμένος και συναισθηματικά φορτισμένος, ιδιαίτερα όταν αναφέρθηκε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για να παραιτηθεί.

Τότε, μάλιστα, είχε πει: «Πάντα είχα την αίσθηση του καθήκοντος. Δεν θέλω να κάνω καριέρα πολιτικού, δεν θα είμαι υποψήφιος κάπου. Μοιράστηκα ένα όραμα με τον πρωθυπουργό. Παραμένω κρατικός λειτουργός», είπε και εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά πρόσθεσε ότι «για μας κάθε σπίτι που χάνεται είναι μια τραγωδία, μια μαχαιριά στην καρδιά. Δώσαμε τη μεγαλύτερη μάχη. Την ώρα της μάχης δεν πυροβολούν τους μαχητές. Και λέω ότι οι απώλειες είναι από την πλευρά των μαχητών και όχι των πολιτών».

Ο κ.Χαρδαλιάς, τις τελευταίες πέντε- έξι μέρες ένιωθε πόνους στο στέρνο, αλλά δεν πήγε στον γιατρό, παρά το ιατρικό του ιστορικό. Νωρίτερα σήμερα, ένιωσε και πάλι πόνους και η οδηγία που είχε πάρει τηλεφωνικά ήταν να μεταβεί στο νοσοκομείο άμεσα. Πήρε ένα υπογλώσσιο και συνεργάτες του τον μετέφεραν στο Αγία Όλγα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις