Οι γαρίδες είναι ένα πολύ ιδιαίτερο φαγητό. Κάποιοι δεν θέλουν ούτε να τις βλέπουν αλλά κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να αντισταθούν στη γεύση τους. Οι συνταγές είναι λίγο-πολύ συνηθισμένες και πάντα διαχρονικές. Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά και να τους εκπλήξετε όλους, δείτε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε τα πιο πρωτότυπα σουβλάκια γαρίδας εύκολα!
Θα χρειαστείτε:
450 γρ. άψητες γαρίδες ξεφλουδισμένες
2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ. σ. ξηρό λευκό κρασί ή χυμό πορτοκάλι
4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. ξύσμα λάιμ
1 κ. σ. χυμό λάιμ
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. πιπέρι
12 φρέσκα κλαδάκια δενδρολίβανου
Σφήνες λάιμ, προαιρετικά
Εκτέλεση:
-Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε το μαϊντανό με το κρασί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.
-Για καλαμάκια χρησιμοποιήστε τα κλαδάκια του δενδρολίβανου, ξεφυλλίζοντάς τα και κρατώντας μία κουταλιά της σούπας στην άκρη.
-Ψιλοκόψτε τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου και προσθέστε τα στο μείγμα της μαρινάδας.
-Προσθέστε τις γαρίδες στο μείγμα, ανακατέψτε απαλά και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
-Περάστε τις γαρίδες στα κλαράκια δενδρολίβανου και ψήστε στο γκριλ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
-Σερβίρετε με τις σφήνες λάιμ, προαιρετικά.